26.08.2022
Maine, Republica Moldova implineste 31 de ani de la proclamarea independenetei. Ce evenimente vor avea loc in capitala - FOTO

Maine, Republica Moldova implineste 31 de ani de la proclamarea independenetei. In acest context, in capitala se vor desfasura un sir de evenimente.

Programul manifestarilor va incepe la ora 8:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica indurerata” si la monumentul lui Stefan cel Mare, dupa care conducerea tarii va participa la festivitatea de inaugurare a Sarbatorii Nationale „Ziua Independentei Republicii Moldova”.

 Pe scena din Piata Marii Adunari Nationale vor evolua: orchestra simfonica a Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidentiala, orchestra MAI, Capela corala academica „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocarlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Catalin Josan, dar si violonistii Alexandra Conunova si Ilian Girnet.

Pe langa spectacolul tematic „Moldova, tu esti patria mea!”, manifestarea va cuprinde si uvertura „Ganduri pentru si despre tara”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverana”. Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare in Piata Marii Adunari Nationale. 

Seara, de la ora 19.00, pe scena din centrul capitalei vor canta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formatia Zdob si Zdub si Ansamblul de Muzica Populara „Fluieras”.

Manifestari dedicate Zilei Independentei vor avea loc, pe 27 august, in toate localitatile din tara.

 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie