05.09.2019
Maia Sandu sustine ca exista pericolul sa ramanem fara gazul din Rusia, daca Ucraina va nu va mai permite tranzitarea acestuia. Premierul spune ca are solutii daca se ajunge la acesta situatie, doar ca ne va costa scump
Maia Sandu sustine ca exista pericolul sa ramanem fara gazul din Rusia, daca Ucraina va nu va mai permite tranzitarea acestuia. Premierul spune ca are solutii daca se ajunge la acesta situatie, doar ca ne va costa scump. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Lorena BOGZA: „Vorbeam despre fatul ca plecati in Rusia, importul gazului rusesc este un subiect pe care-l veti discuta?

Pentru ca am vazut declaratia domnului Dodon care a spus ca aceasta problema ar avea o dominanta politica si isi asuma rolul de a negocia.”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Nu am stabilit inca o data a vizitei in Rusia. Daca va trebui sa merg pentru a rezolva problemele cetatenilor, o sa merg, dar in acelasi timp atunci cand am convenit acest parteneriat politic am stabilit ca noi blocul ACUM avem relatii bune in occident si vom rezolva problemele cu occidentul si PSRM cu Igor Dodon au o relatie foarte buna la Moscova sa rezolve problemele care tin de pretutile la gaze, de asigurarea cu gaze, de asigurarea cu piata de desfacere pentru anumite produse.”

Lorena BOGZA: Cat de real este pericolul sa ramanem fara gaz odata ce Ucraina nu va mai permite tranzitarea gazului.”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: Exista un asemenea risc. Avem solutiile cum sa asiguram tara cu gaze naturale. Avem multe solutii, o sa cumparam gaze din Ucraina. Mai exista si alte optiuni, discutam cu UE si cu siguranta vom avea si solutii tehnice. Nu vom ramane fara gaz. Urmeaza sa obtinem resurse financiare suplimentare pentru a solutiona aceasta problema.”

Lorena BOGZA: Ce se intampla cu gazoductul?”

tranzitarea gazului.”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:Este alternativa pentru trei raioane. Pe partea RM va fi gata pana la sfarsitul anului, iar pe partea din Romania va fi gata in ianuarie anul viitor. Deci nu e o obtiune.”

Articole din aceeasi categorie