29.04.2021
Maia Sandu spune cu ce vaccin o sa se vaccineze si cand. Declaratiile facute la InPROfunzime

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune ca inca nu s-a vaccinat impotriva coronavirusului si ca se va imuniza in Moldova cu AstraZeneca, atunci cand o sa se inceapa vaccinarea pentru toata lumea. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: "Eu personal o sa ma vaccinez cu AstraZeneca, nu m-am vaccinat inca. In momentul cand o sa se inceapa vaccinarea pentru toata lumea o sa ma vaccinez, chiar daca sunt eligibila acum conform planului Ministerului Sanatatii. Solicit Ministerului Sanatatii  sa deschida procesul de vaccinare pentru toti, sa porneasca acea platfoma de vaccinare ca toata lumea sa se poata programa pentru imunizare. Pentru ca sa nu mai aveam acea problema cu lipsa vaccinurilor, in urmatoarele zile o sa incheiem negocierile si vom primi cantitati suficiente de vaccin. Speram sa vina sa se vaccineze cat mai multi oameni pana la alegeri."

Banca Mondiala va oferi Republicii Moldova o suma de 24,8 milioane de euro pentru ca tara noastra sa cumpere vaccinuri, cu scopul de a acoperi 30% din populatie pe parcursul etapelor 2 si 3 ale vaccinarii.

Articole din aceeasi categorie