02.04.2020
Maia Sandu spune ca si-a exprimat deschiderea catre autoritati pentru a pune umarul in criza creata de coronavirus in Republica Moldova: "Nu avem acces la informatii sa stim de ce exact este nevoie"

Lidera PAS, Maia Sandu spune ca impreuna cu echipa sa si-a exprimat deschiderea catre autoritati pentru a pune umarul si a depasi criza creata de coronavirus in Republica Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Noi ne-am exprimat disponibilitatea din ziua in care a fost declarata stare de urgenta in Republica Moldova. Trebuie sa lucram cu totii, consecintele pot fi mult prea mari. E nevoie ca fiecare sa contribuie. Am expediat o scrisoare catre UE unde am solictat asistenta atat pentru echipamente medicale, ajutoare pentru agentii economici. Dincolo de asta, noi nu avem acces la informatii si sa stim exact de ce fel de echiapmente, specificatii tehnice, cate costume de protectie pentru medici avem nevoie."

Fostul premier a subliniat ca ei sunt mai credibili in ochii creditorilor internationali, decat actuala guvernare: "Noi venim cu aceste mesaje, dar trebuie sa existe deschidere".

Lorena BOGZA: "Ati incercat sa luati legatura cu presedintele, cu premierul?"

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Avem o anumita conlucrare cu anumiti ministri, prin anumiti deputati. Ne-am exprimat de nenumarate ori deschiderea noastra publica. Personal am transmis o scrisoare prim-ministrului pe cateva domenii importante care tine de protejarea oamenilor varstnici, pe domeniul economic, diasporei si de subiectele care tin de protectia medicilor. Pana cand sunt prea putine raspunsuri pozitive. Per general, nu exista suficienta deschidere".

Articole din aceeasi categorie