25.07.2019
Maia Sandu spune ca nu este de acord cu decizia Curtii de Apel de a-l restabili pe Ion Druta in functia de sef al CSM: "Sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justitie este inca viu"
Maia Sandu spune ca nu este de acord cu decizia Curtii de Apel Chisinau de a-l restabili in functia de sef al Curtii Supreme de Justitie pe Ion Druta. Ea spune ca asta este o dovada clara ca sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justitie este inca viu si ca guvernarea va interpinde masuri ferme in acest sens.

Maia SANDU, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: "Decizia Curtii de Apel Chisinau de restabilire a lui Druta in functia de sef al Curtii Supreme de Justitie este o dovada clara ca sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justitie este inca viu. Acest lucru demonstreaza ca ei nu au comis abuzuri doar de frica stapanului, ci pentru ca, in esenta, ei sunt la fel de toxici si periculosi pentru stat de drept si justitie echitabila ca si criminalii din vechiul regim. Acelasi lucru este valabil si pentru procurori, care incearca sa blocheze orice anchete privind abuzurile regimului precedent. In plus, desi Parlamentul urmeaza sa aprobe in curand o lege prin care sa schimbe regulile de concurs pentru functia de Procuror general, unii membri ai CSP incearca sa initieze concursul dupa regulile vechi, astfel incat sa inscauneze in aceasta functie un nou Harunjen sau Popa.

Vreau sa spun raspicat ca nici Druta, nici Popa, nici altii ca ei, locul carora nu este in justitie, nu pot asigura o justitie independenta, iar guvernarea va intreprinde masuri ferme pentru ca justitia sa fie facuta in baza legii, in interesul societatii, nu a intereselor de partid sau de clan."

Articole din aceeasi categorie