27.10.2020
Maia Sandu sa aiba rabdare si sa astepte turul II, daca el va avea loc. Ce mesaj ii transmite Igor Dodon, dupa ce i-a refuzat invitatia si nu s-a prezentat la dezbateri - VIDEO

Maia Sandu si-a asteptat in zadar contracandidatul pe care l-a invitat la o dezbatere publica. Igor Dodon asa si nu a venit. Candidata PAS a spus ca vrea sa il intrebe ce a facut bun in cei patru ani de mandat si considera ca faptul ca nu s-a prezentat arata ca e un las. Sandu sa aiba rabdare pana in turul doi, a raspuns purtatoarea de cuvant a lui Dodon. 

Desi o tribuna a fost pregatita special pentru Igor Dodon, aceasta a ramas goala, iar Maia Sandu nu a avut cum sa-i adreseze sirul de intrebari pe care le-a pregatit. 

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “Faptul ca nu vine demonstreaza ca este un las.”

Pentru astazi, Sandu si-a propus sa discute cu Igor Dodon despre economia din Republica Moldova, grav afectata de pandemie. Lidera PAS a mai vrut sa-l intrebe cu si cu s-a ocupat timp de patru ani, cat a ocupat fotoliul de presedinte. 

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “Sa auzim cu ce s-a ocupat totusi Igor Dodon in acesti patru ani. Pentru ca dincolo de multe masini cu girofar, dincolo de vacante scumpe, sanatorii. Altceva noi nu am vazut in activitatea de patru ani a celui care a stat in functia de presedinte.”

Si daca un dialog nu a fost posibil, Sandu si-a prezentat prioritatile, printre care - reformarea justitiei, dar si atragerea investitiilor de peste hotare. Sandu a reiterat ingrijorarea sa cu privire la posibilitatea fraudarii alegerilor, lucru pe care l-a impartasit intregii comunitati internationale si despre care a vorbit si intr-un interviu pentru Euronews.

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “Acest lucru deja se intampla. Directorul Agentiei “Moldsilva” incearca sa mobilizeze masini pentru a transporta alegatori in ziua votului la indicatia socialistilor si umbla cu pomeni electorale. Stim ca unii primari de-ai socialistilor se ocupa cu aceste lucruri. Stim de intentiile de a cumpara voturi si de pe malul stang, si de pe malul drept.”

Iar daca algerile vor fi fraudate, cetatenii vor iesi sa protesteze pasnic, mai spune Maia Sandu. Directorul Agentiei “Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, nu a venit deocamtata cu un raspuns. Cand l-am contactat, acesta ne-a spus ca este intr-o sedinta si ne-a rugat sa revenim mai tarziu. Iar reprezentantii serviciului de presa al Partidului Socialistilor nu ne-au raspuns la telefon. 

Am solicitat o reactie din partea serviciului de presa al lui Igor Dodon, care ne-a spus ca...

SERVICIUL DE PRESA AL LUI IGOR DODON: “Igor Dodon este gata sa raspunda la orice intrebare. Mai mult ca atat, raspunde la intrebarile oamenilor in fiecare zi, inclusiv in weekend. Maiei Sandu, presedintele ii propune sa aiba rabdare si sa astepte turul II, daca el va avea loc.” 

La inceputul campaniei electorale, Igor Dodon a anuntat ca nu participa la nicio dezbatere electorala deoarece vrea sa se concentreze pe intalnirile cu alegatorii. 

Articole din aceeasi categorie