25.02.2021
Maia Sandu: ,,Nu vad rostul de a desemna un alt candidat la functia de premier. Nu voi mai veni cu niciun decret"

Presedintele Maia Sandu spune ca nu va mai inainta un candidat la functia de prim-ministru, iar decizia apartine cetatenilor. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Maia Sandu a declarat ca nu vede rostul de ce ar inainta o noua candidatura la functia de prim-ministru si spune ca asteapta data de 23 martie, zi in care se implinesc trei luni de la demisia Guvernului Chicu.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Conform Constitutitei, alegerile anticipate se declanseaza doar in doua situatii. Daca de doua ori nu este votat cabinetul de minstri, deja am asistat o singura data la aceasta procedura, sau daca in termen de trei luni Parlamentul nu adopta legi. Alta varianta de a ajunge la anticipate nu exista. Sau exista?"


,,Este termenul de 23 martie, daca mergem dupa deciziile precedente ale Curtii Constitutionale sau daca se pastreaza aceea-și linie a deciziilor care au fost luate pana acum, atunci exista acest termen.

Strategia mea este sa se ajunga la alegeri anticipate. Este o cale prin care in Parlament lucrurile ar putea sa se clarifice, daca nu se clarifica in parlament, se merge la referendum. Nu am de ce sa accept un guvern al unei majoritati care este corupta, care este formata din transfugi.

Daca ei nu sunt deacord cu anticipatele, atunci mergem la referendum si referendumul va fi vocea poporului care va indica foarte clar cine are dreptate. Cel mai probabil nu voi mai desemna niciun candidat la functia de premier. Nu vad rostul. Asteptam data de 23 martie, cand expira 3 luni de la demisia Guvernului Chicu. Curtea va trebui sa ne spuna daca s-au intrunit circumstantele pentru dizolvare. In Constitutie acest lucru este stipulat", a declarat Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie