07.12.2020
Maia Sandu: “Ne rezervam dreptul sa depunem motiune impotriva Guvernului Chicu, daca nu isi da demisia”

Maia Sandu declara ca in cazul in care Guvernul Chicu nu va demisiona in urmatoarele zile, deputatii de la PAS vor inainta in parlament o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Declaratiile facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Intrebata cum vor obtine votarea motiunii de cenzura intrucat nu dispun de 51 de deputati, lidera PAS spune ca...

"Noi ii auzim pe cei din alte partide politice si mai ales pe socialistii care vorbesc despre faptul ca si ei isi doresc alegeri parlamentare anticipate si cauta solutii, noi le oferim cea mai usoara solutie catre alegeri anticipate", declara Maia Sandu.
 Totodata, lidera PAS a declarat ca daca Guvernul si-ar da demisia acum, atunci alegerile anticipate pot avea loc si la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. 

Maia SANDU, PRESEDINTELE ALES AL RM: "Cu cat mai repede cu atat mai bine, pentru ca daca vedeti reactiile internationale la legile care au fost aprobate de catre noua majoritate parlamentara PSRM-SOR si la actiunile guvernului, finantatorii si donatorii externi nu ne vor finanta in aceasta perioada inainte de alegerile parlamentare.

Noi insistam pe declansarea alegerilor parlamentare anticipate cat mai repede anume ca sa putem sa reluam finantarea externa cat mai repede.

Cu cat mai mult se prelungeste aceasta perioada, cu cat mai tarziu se intampla alegerile parlamentare anticipte, cu atat mai tarziu vine finantarea externa."

Inainte de protestul de duminica, Renato Usatii a anuntat in cadrul unui live pe facebook ca Ion Chicu ar urma sa isi de-a demisia inainte ca sa iasa lumea in strada. Liderul PN a spus ca Igor Dodon l-ar fi convins ca sa isi depuna mandatul de premier.

Articole din aceeasi categorie