10.07.2020
Maia Sandu, In PROfunzime: "Si episodul cu Gatcan s-a dorit a fi o lectie pentru toti cei care nu vor sa-l asculte pe Dodon"

Lidera PAS, Maia Sandu, spune ca cazul lui Stefan Gatcan ar fi fost o lectie pentru toti cei care nu vor sa-l asculte pe Igor Dodon, in contextul in care Stefan Gatcan ramane in functia de deputat si a participat astazi la sedinta Parlamentului. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, LIDER PAS: "Momente ciudate. Mai intai anunta ca paraseste, pleaca din Parlament si apoi dispare, apoi reapare si decide sa ramana de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Asta confirma ca a fost determinat cu pumnii sau cu alte metode ca sa revina. Si episodul cu Gatcan s-ar fi dorit a fi o lectie pentru toti cei care nu-l asculta. Dezordinea si dezmatul sunt provocate de Dodon."

Cat despre Procuratura, lidera PAS, spune ca se face ca nu vede, intrucat sunt suficiente dovezi clare de acte de coruptie. In plus, si Parlamentul, si Presedintia s-au discreditat in fata oamenilor si sunt implicate in acte de coruptie, adauga Sandu.

Stefan Gatcan a fost astazi prezent la sedinta Parlamentului. Astfel, Legislativul a avut cvorum si a putut sa desfasoare sedinta, insa documentul prin care Parlamentul trebuia sa ia act de demisia lui Gatcan a fost retras de pe ordinea de zi a legislativului. 

Gatcan a ajuns in tara aseara, de la Iasi. Acesta a fost surprins de reporterii romani, intr-un hotel. Deputatul a declarat pentru presa de acolo ca nu a fugit din Moldova, ci a venit intr-o vacanta. 

Pe 1 iulie, presedintele fractiunii PSRM, Corneliu Furculita, anunta ca Gatcan elibereaza fotoliul din legislativ, fara sa existe vreo declaratie oficiala publica de la el. Se intampla dupa ce medicul spunea, cu o zi inainte, ca lasa PSRM-ul de dragul echipei de la PRO Moldova.  

Tot pe 1 iulie, Gatcan dispare din tara, iar socialistii si colegii lui Andrian Candu se acuza reciproc de intimidari asupra deputatului. Cazul a ajuns si in presa straina. Euronews a scris ca Gatcan a fost rapit si obligat de partidul de la guvernare sa isi dea demisia. Portalul povesteste cronologia evenimentelor de la Chisinau.

Articole din aceeasi categorie