23.10.2020
Maia Sandu il intreaba pe Igor Dodon: "Ce era totusi in punga neagra pe care a primit-o de la Plahotniuc?" - VIDEO

In cazul in care Igor Dodon s-ar fi prezentat la dezbaterile "Eu vreau sa fiu presedinte", care au avut loc ieri la PRO TV, Maia Sandu spune ca l-ar intreba ce era totusi in punga neagra primita de la Vladimir Plahotniuc. 

Cat despre faptul ca nu s-a prezentat la dezbateri, Maia Sandu spune ca Igor Dodon este las si nu vrea sa vina sa raspunda in fata oamenilor. 

Maia SANDU, CANDIDAT PAS LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "E las ca nu a venit aici, nu are ce sa le raspunda cetatenilor si stie acest lucru. L-as fi intrebat ce era totusi in acea punga neagra pe care a primit-o de la Plahotniuc, l-as fi intrebat cate pungi negre a primit el sau colegul lui Cornel de-a lungul timpului de la Plahotniuc. 

L-as fi intrebat daca s-a interesat atunci cand primea banii de la Plahotniuc din ce scheme de coruptie, daca erau din furtul miliardului, daca erau din banii furati de la Metalferos, pentru ca a iesit Procurorul General de curand si ne-a spus ca doar de la Metalferos, doar de la o singura intreprindere de stat, s-au furat peste un miliard de lei si atunci cand au venit sa ne spuna ca le ajung banii ca sa majoreze pensia doar cu 1 % si ca ar vrea, dar nu pot sa majoreze mai mult, imaginati-va daca miliardul acesta de lei furat de la Metalferos, unde director financiar lucreaza nasul lui Igor Dodon, daca acest miliard nu se fura si ramanea la stat ca sa poata sa fie redirectionat.

L-as fi intrebat cum se intampla reforma justitiei, pentru ca ceea ce vedem noi sunt banditi eliberati de la inchisoare, hotii eliberati de la inchisoare, vedem judecatori si procurori care cel putin teoretic erau anchetati, acum li s-a inchis dosarele. Am vazut cazuri cand oamenii care au fost implicati in trafic cu copii sunt eliberati de la inchisoare. Asta este reforma justitiei pe care o promoveaza guvernarea lui?”, a declarat Maia Sandu.

Ieri seara, la dezbaterile „Eu vreau sa fiu presedinte” de la Pro TV au fost invitati candidatii la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu si Igor Dodon. Candidatul independent sustinut de PSRM nu a venit.

Anterior, Maia Sandu a spus ca va participa doar la dezbaterile la care se va prezenta si contracandidatul ei, Igor Dodon.

Imaginile de la intalnirea lui Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc si Serghei Iaralov au fost publicate la 18 mai 2020 de catre deputatul Iurie Renita. In imagini se vede cum fostul lider PD ii da o punga neagra lui Igor Dodon, iar Iurie Renita spune ca in sacosa ar fi fost bani. In replica, presedintele spune ca nu stie ce era in punga si ca totul este o inscenare.

Iurie Renita a publicat si alte imagini in care apar cei trei. In unul dintre ele, Igor Dodon spunea ca s-ar putea intelege cu Rusia sa inchida dosarele pe numele lui Plahotniuc, iar in altul presedintele vorbeste despre cati bani are nevoie pentru intretinerea partidului. 

Citeste si :  Cazul cu sacosa neagra ar putea ajunge pe masa Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi. Iurie Renita sustine ca va depune un demers oficial catre institutie - VIDEO
Articole din aceeasi categorie