20.12.2019
Maia Sandu il acuza pe Igor Dodon ca a lasat tara fara bani externi, dupa ce a scos de la putere guvernul condus de ea: "Trebuiau sa vina 30 de milioane de euro" - VIDEO
Lidera PAS il acuza pe Igor Dodon ca a lasat Republica Moldova fara bani externi dupa ce a demis guvernul Sandu. Ea a mentionat ca pana la sfarsitul anului trebuia sa vina o suma de 30 de milioane de euro din UE. Declaratiile au fost facute in cadrul emisunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Vasile BUTNARU: "Ati spus ca fara dumneavoastra presedintele nu are cum sa obtina bani europeni."

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Presedintele a lasat tara fara resurse externe. In decembrie trebuiau sa vina 30 de milioane de euro din partea UE si n-a venit nimic. O transa mare urma sa vina si din partea guvernului Romaniei. Guvernul nostru are un buget cu un deficit mare si cu surse financiare desenate. Au pus bani de la rusi".

Mai mult, lidera PAS a mentionat ca seful statului s-a dovedit a fi mai iresponsabil decat si-a imaginat: "Ei cauta disperati tot felul de alte surse, la banca euroasiatica. Nu va fi usor. Se vor imprumuta la conditii dure, in anii ulteriori va trebui sa platim dobanzi mai mari".

Vasile BUTNARU: "Poate fi oprit acest proces?Ț

Maia SANDU, LIDERA PAS: "E greu de oprit un asemenea imprumut."

Totodata, Sandu a afirmat ca acesti bani vor trebui sa fie rambursati cu o dobanda foarte mare: " Noi am calculat, ne va costa in jur de 2 miliarde de lei."

Lidera PAS a mentionat ca acest fapt va fi greu de explicat oamenilor, iar peste 2, 3, 4 ani aceasta politica iresponsabila va costa cetatenii.

Anterior, in cadrul unei emisiuni, Igor Dodon a mentionat ca pozitia partenerilor externi este una foarte clara dupa schimbarea executivului la Chisinau. "Indiferent cum se numeste Guvernul, indiferent cine sta in fruntea acestui Guvern, totul depinde ce va face acesta. Daca va face reforme, daca va lupta mai departe pentru unele obiective care sunt, atunci eu cred ca sustinere va fi”, a declarat seful statului.

Igor Dodon spune ca fiecare ambasador cu care a avut intrevederi pana acum a declarat ca este gata sa sustina toate programele care au fost lansate pana acum. „In ceea ce tine de banii din exterior, eu cred ca acestia, mai ales imprumuturile, trebuie luate doar pentru cresterea economica, doar pentru proiecte care investesc in economie. Eu nu accept abordarile anterioare care au fost in Republica Moldova cand se luau bani pentru consum curent sau se luau credite pentru a plati pensii. De aceea, imprumuturile pe care le luam ele trebuie investite in economie, in infrastructura”, a adaugat presedintele.

Articole din aceeasi categorie