07.03.2022
Maia Sandu: "Exista o doza de risc, dar nu exista un pericol pentru moment de atac militar asupra Republicii Moldova"

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu precizari privind securitatea tarii noastre in contextul razboiului din Ucraina. Ea a dat asigurari ca Republica Moldova nu se afla in pericol si spera ca acest razboi sa se termine mai repede, deoarece, spune ea, cetatenii au nevoie de pace.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:"Nu exista premise ca ne vom confrunta cu un asemenea atac am spus-o asta si vreau sa repet si aici ca nu vedem acest pericol, discutam si cu partenerii din vest , inclusiv ieri  am avut vizita secretarului de stat ale Statelor Unite Ale Americii , daca va amintiti sua a fost cei care au vorbit depre pericolului razboului din Ucraina  respectiv au informatii credibile discutat cu ei, discutat cu alta lume. Nu exista un asemenea pericol pentru moment chiar de este complicat pentru  toti , de aceea este foarte stresant sa vedem, tragedia care se intampla in Ucraina, as vrea sa nu exageram acest pericol nu exista la moment si noi ce facem, toate deciziile noastre pornesc de la necesitatea asigurarii securitatii cetatenilor si republicii Moldova."

La fel, Maia Sandu a mai adaugat ca nu stie cu certitudine daca fortele ruse au asa scop sau nu si ca Moldova la moment e preocupata de refugiati si doreste ca acest razboi sa se termine cat mai curand pentru a trece la rezolvarea problemelor interne ale tarii.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Nu putem spune cu certitudine 100% ca nu se va intampla ceva, exista anumite riscuri de faptul ca avem cateva localitati de est care nu sunt controlate de organele necesare si stim ca acolo se afla o armata straina.  Exista o doza de risc, dar nu exista un pericol pentru moment de atac  militar asupra RM. Aici sunt alte riscuri care se realizeaza si astea sunt de ordin economic, aici ma refer la atitudinea umanitara fata de noi, pentru ca toate lucrurile pe care  le-am depus noi trebuiau sa se intample in context pasnic si proiecte si investitii. Cel mai important este sa mentinem pacea si dorim ca acest razboi sa se termine cat mai curand si sa putem sa ne vedem de problemele noastre pentru ca de la bun inceput am spus ca ne dorim liniste si pace ca sa ne putem concentra pe problemele interne pentru ca avem multe."

Articole din aceeasi categorie