30.05.2022
Maia Sandu, despre retinerea lui Igor Dodon: "Am aflat despre aceste actiuni din presa. Nu am fost informata de catre SIS"

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu o reactie cu privire la faptul ca, saptamana trecuta, ex-presedintele Igor Dodon a fost plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Intrebata despre acuzatiile lui Dodon precum ca retinerea acestuia a fost facuta la ordinul Maiei Sandu, sefa statului sustine ca a aflat despre perchezitii si retinerea acestuia din presa, fiind in acel moment peste hotare. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: "Eram in afara tarii. Am aflat despre aceste actiuni din presa. Nu am fost informata de catre SIS. Nu zic ca trebuia sa fiu informata, ceea ce spun eu de fiecare data este ca orice cercetare, orice situatie de coruptie mai ales cele ce se soldeaza cu arest trebuie sa fie foarte bine argumentate."

Totodata, Maia Sandu a comentat si protestele organizate in ultima perioada de sustinatorii si membrii PSRM.

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM:"Depinde de metodele pe care le foloseste. El e norocos sa traiasca intr-o societate democratica, pentru ca daca era in Rusia, pentru asemenea lucruri era deja la inchisoare cu alte capete si pentru multi ani. Suntem o societate democratica. Protestele sunt un mijloc firesc pentru ca oamenii sa iasa, sa-si expuna punctul de vedere intre alegeri. Atata timp cat omul isi face planuri legale de a schimba puterea, nu este nici o problema, daca vrea sa recurga la metode ilegale - e o problema."

Maia Sandu a raspuns acuzatiilor aduse de catre Igor Dodon, precum ca in spatele actiunilor ar sta sefa statului, fiind coordonata de Ambasada SUA.

"Omului ii place sa se victimizeze. In opinia lui intreg universul sta in spatele acestor actiuni. Eu zic sa le luam ca atare", spus presedintele.

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala.

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508

Articole din aceeasi categorie