27.06.2019
Maia Sandu, despre intentiile Rusiei: „Stim ca doreste sa isi mentina influenta asupra R. Moldova” - ZdG.md
Maia Sandu sustine ca alianta cu socialistii nu este fireasca, insa este singura solutie pentru eliberarea R. Moldova de regimul oligarhic. Totodata, prim-ministra a declarat intr-un interviu pentru Politico ca este greu de spus care sunt planurile reale ale Rusiei in cadrul acestei coalitii: „Nu avem iluzii. Stim ca Rusia doreste sa mentina influenta asupra tarilor din regiune, inclusiv asupra R. Moldova”, scrie ZdG.md

Potrivit Maiei Sandu, Kremlinul a incurajat socialistii sa intre in coalitie deoarece alternativa ar fi insemnat „absorbtia” socialistilor in PDM, iar astfel ar fi fost diminuata influenta Rusiei.

In discutiile cu reprezentantii Kremlinului, Maia Sandu precizeaza ca a solicitat Moscovei sa isi retraga fortele armate din regiunea transnistreana.

„Rusia trebuie sa isi retraga trupele si munitiile de pe teritoriul R. Moldova. Totodata, suntem deschisi la gasirea unor solutii pentru imbunatatirea relatiilor comerciale si economice intre cele doua state”, a declarat Sandu.

Cat priveste regiunea transnistreana, prim-ministra mentioneaza ca isi doreste sa colaboreze cu Ucraina, desi inca nu a purtat discutii cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski sau cu cu premierul Volodimir Groisman.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

Articole din aceeasi categorie