11.09.2023
Maia Sandu, despre desemnarea Evgheniei Gutul in calitate de membra a Guvernului: „Nu ne grabim”

Maia Sandu nu se grabeste sa semneze decretul privind numirea Evgheniei Gutul in functia de bascan al autonomiei gagauze. Declaratia a fost facuta de sefa statului in cadrul emisiunii InPROfunzime. Presedintele spune ca legea nu prevede un termen in care ar trebui sa faca acest lucru.

Lorena BOGZA, PREZENTATOAREA EMISIUNII: „Veti semna decretul prin care bascanul devine membru al Guvernului, bascanul fiind reprezentantul unui partid pro-rus declarat?”

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Inca nici Adunarea Populara nu s-a lamurit cu aceasta persoana, cu atat mai mult noi. Nu avem de ce sa ne grabim. Legea nu stabileste un termen limita in care trebuie sa o numesc. Atata timp cat lucrurile nu s-au clarificat nici macar in autonomie, nu avem de ce sa ne grabim cu aceasta decizie”.

Maia Sandu a adaugat ca in Guvern lucreaza oameni pentru cetatenii Republicii Moldova, care respecta statul.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Atunci cand exista suspiciuni ca cineva face parte dintr-o grupare criminala sau ca lucreaza pentru interesele altui stat, trebuie sa investigam lucrurile si nu avem de ce sa grabim decizia”.

Lorena BOGZA, PREZENTATOAREA EMISIUNII: „Sunt expertii care va critica pentru ca nu respectati legea.”

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Legea nu ofera un termen-limita in care ar trebui sa faca acest lucru. Nu vad cum incalc legea”.

Evghenia Gutul a castigat alegerile in Autonomia Gagauza din partea partidului SOR, declarat intre timp neconstitutional. Dupa validarea alegerilor, Gutul ar fi zburat de mai multe ori in Israel, unde s-a intalnit cu Ilan Sor, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul furtul miliardului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie