10.07.2020
Maia Sandu, despre demiterea Guvernului: "Voturile necesare pentru motiune trebuie cautate la PDM"

Lidera PAS, Maia Sandu, spune ca voturile necesare pentru ca Guvernul sa fie demis trebuie cautate la PDM, astfel discutiile cu Partidul Democrat trebuie continuate. Despre asta a vorbit Maia Sandu in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, LIDER PAS: "Pozitia PAS este aceeasi pe care o exprimam public. Vrem sa demitem Guvernul care este toxic. Dar in acelasi timp, trebuie sa avem voturi suficiente, pentru ca daca semnam o motiune, Guvernul nu pica automat, trebuie sa gasim aceste voturi. Care este sensul sa semnam o motiune care nu are sanse sa treaca? Daca nu sunt suficiente voturi, nu mergem mai departe. Creed ca ceea ce trebuie sa facem este sa le gasim. Trebuie continuate discutiile cu PDM, acolo se pot gasi voturi."

Maia Sandu mai spune ca PD incerca sa tergiverseze discutiile, sa gaseasca justificari, de asta a venit cu propunerea sa se faca o sedinta comuna, la care, intr-un final, s-a prezentat doar reprezentantii PAS. Iar despre faptul ca democratul Dumitru Diacov afirma ca PAS nu incearca sa discute cu PDM, Sandu spune ca sunt doar niste scuze.

Maia SANDU, LIDER PAS: "Se face ca nu vede cat de prost este acest Guvern si ce mare e dezastrul facut de acest Guvern. Daca vedeti si sondajele, Dodon pierde din sustinere anume pentru gestionarea proasta a situatiei. Chiar si saptamana aceasta am mers intr-o localitate unde a fost si Dodon, oamenii de acolo sunt suparati ca Igor Dodon nu se intalneste cu toti, doar cu cei cu care doreste. Oamenii trec prin anumite filtre, exact cum a facut Plahotniuc."

Articole din aceeasi categorie