13.11.2020
Maia Sandu, despre carantina, alegerile parlamentare anticipate, negocierile si alianta cu socialistii. Declaratii facute la In PROfunzime - VIDEO

Maia Sandu sustine ca nu va inchide tara in carantina daca ar ajunge presedinte, asa cum vehicula echipa lui Igor Dodon. Ea afirma ca economia nu trebuie blocata din cauza pandemiei. Invitata aseara la emisiunea In Profunzime, Maia Sandu a spus ca daca obtine mandatul va ramane sa locuiasca in apartamentul ei, iar resedintele prezidentiale vor fi folosite pentru societate. Sandu a spus ca pledeaza pentru parlamentare anticipate si nu va mai negocia cu socialistii. 

-Cam cand vedeti anticipatele?

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “Din momentul in care se declanseaza un mecanism sau altul prevazut in constitutie si pornind de la situatia concreta politica pe care o sa o vedem desfasurata imediat dupa alegeri.”

-Ce se intampla, pentru ca Voicu este la fel un ministru in Guvernul Chicu, un guvern care nu vi se supune, nu asculta. Cum vedeti aceasta situatie?

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “In primul rand toate aceste institutii trebuie sa respecte legea indiferent cine este presedintele tarii. Si da, noi stim ca sunt institutii care astazi sunt paralizate, ca sa nu spunem mai rau. Unele din ele chiar se lasa folosite in aceste abuzuri.”

Cat despre o eventuala alianta cu PSRM, candidata PAS la alegerile prezidentiale sustine ca s-a aliat anterior cu PSRM doar pentru a-l alunga pe Plahotniuc din politica.

Maia SANDU, CANDIDATA PAS: “Ei nu pot sa fie un partid care sa lucreze pentru cetateni, ei sunt parte a sistemului mafiot, nu avem ce sa discutam cu ei, si nu avem cum impreuna cu ei sa rezolvam problemele cetatenilor.

-Nu regretati alianta cu PSRM?

-A fost singura solutie prin care am putut sa-l alungam pe Plahotniuc si stiam ca trebuie sa-l alungam pe Plahotniuc, dupa care sa-l alungam si pe Igor Dodon.”

Totodata, Maia Sandu a negat informatiile lansate de echipa lui Igor Dodon in aceasta campanie electorala si a spus ca campania a fost murdara.

Articole din aceeasi categorie