14.07.2020
Maia Sandu: “Deputatii lui Dodon pregatesc fraudarea alegerilor"

Lidera PAS, Maia Sandu spune ca deputatii lui Igor Dodon au inceput deja pregatirile pentru a frauda alegerile din aceasta toamna, prin unele modificari la Codul Electoral.

"Dodon stie ca va pierde alegerile prezidentiale, ca oamenii nu-l mai vor, de aceea a inceput sa vina cu actiuni prin care sa fure votul oamenilor. PSRM insista pe unele modificari la Codul electoral care merg pe contrasens cu alegerile libere si corecte. Desi astazi au fost organizate dezbateri publice, iar fractiunile parlamentare si societatea civila au avut numeroase obiectii, pentru sedinta de maine a Comisiei juridice este planificata deja aprobarea raportului final. Asta inseamna ca aceste consultari au fost organizate doar pentru bifa", declara Maia Sandu. 

Lidera PAS mai adauga ca sub pretextul ajustarii Codului in conformitate cu recomandarile Curtii Constitutionale, socialistii incearca sa deschida mai larg usa pentru fraude electorale. 

"In primul rand, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai putini oameni sa reuseasca sa voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale si nu vor putea monitoriza si raporta incalcarile facute pana la inceperea perioadei electorale si dupa incheierea acesteia. De asemenea, Dodon se pregateste sa poata scoate afara din cursa pe oricine nu-i convine. Legea propusa nu rezolva problema transportarii organizate si a votului contra plata din regiunea transnistreana. Mai sunt si alte prevederi periculoase. Da, sunt si prevederi bune, dar acestea nu mai conteaza daca se pun laolalta cu cele care permit frauda", spune Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie