03.05.2022
Maia Sandu de Ziua Mondiala a Libertatii Presei: „Voi aminti de un principiu-cheie al muncii de jurnalist - responsabilitatea pentru cuvantul scris sau rostit”

De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pentru toti jurnalistii care in aceste zile grele, isi fac meseria cu responsabilitate si curaj. 

„Transmit un gand de solidaritate tuturor jurnalistilor care, uneori riscandu-si viata, ne aduc stirile in case, iar astfel realizeaza misiunea cea mai importanta a presei - de a informa. Traim timpuri in care cronicile jurnalistice au devenit adevarate cronici de pe front. In cele 69 de zile de razboi, alaturi de ostasi, pe campul de lupta au cazut circa 20 de jurnalisti”, a scris seful statului pe pagina sa de Facebook. 

Totodata, Maia Sandu sustine ca presa libera ramane fundamentul unei societati democratice si libere.

„Presa libera, ca si libertatea in sine, nu este un dat, ci un bun pe care trebuie sa-l aparam zilnic de interesele politice si economice care incearca sa si-o subordoneze, dar si de pericolele ce vin din interiorul breslei, cauzate de goana dupa audienta. O goana care, intr-o lume plina de falsuri, propaganda si dezinformare, devine de-a dreptul nociva”, scrie Maia Sandu. 

Seful statului a mai mentionat ca doar prin responsabilitate si informare obiectiva, jurnalistii pot ajuta cetatenii sa discerne falsurile si provocarile, sa ia decizii informate si sa contribuie la consolidarea societatii.

„De Ziua Libertatii Presei, voi aminti de un principiu-cheie al muncii de jurnalist, pe care nu-l poate anula nicio audienta - responsabilitatea pentru cuvantul scris sau rostit. Doar asa presa poate schimba in bine viata oamenilor si a tarii, fiind o adevarata Putere a patra”, se arata in mesajul scris de presedintele tarii.

Astazi, 3 mai este marcata Ziua Mondiala a Libertatii Presei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie