16.10.2020
Maia Sandu: "Cei 30 de mii de sirieni traiesc. Daca veti auzi despre inchiderea bisericilor sau ca mi-am schimbat orientarea sexuala, sa stiti ca toate aceste minciuni se trag de la consilierii lui Dodon" - VIDEO

Candidata la prezidentiale, Maia Sandu, spune ca incepe etapa cea mai murdara a campaniei electorale. In acest sens, intr-un video publicat pe Facebook, ea si-a avertizat alegatorii ca in cazul in care vor auzi ca se inchid bisericile sau ca ea si-a schimbat orientarea sexuala, sa stie ca acestea se trag de la consilierii lui Igor Dodon.

Maia SANDU, LIDERA PAS: Cei 30 de mii de sirieni traiesc. De ce va spun asta? Pentru ca in urmatoarele zile si saptamani o sa auziti cele mai deocheate lucruri despre mine, cele mai neverosimile falsuri.

Daca veti auzi despre inchiderea bisericilor, sau ca mi-am schimbat orientarea sexuala, ca sunt agent al extraterestrilor sau masonilor sau ca voi pune hotar pe Nistru, sa stiti ca toate aceste minciuni se trag de la consilierii lui Dodon. Nu m-as mira sa aud ca voi inchide alimentarele, cimitirele sau Presedintia.

Incepe etapa cea mai murdara a campaniei electorale. Eu zic sa ne punem centurile de siguranta, sa nu ne lasam prinsi in capcanele mincinoase ale lui Igor Dodon si sa mergem cu incredere spre victorie!"

Solicitata de protv.md, purtatorul de cuvant al staff-ului lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, ne-a comunicat: "E multa fantezie in stafful doamnei Maia Sandu. Si multa frica naiva si neintemeiata. Le dorim sa fie mai realisti, si in viata, si in politica, si in competitia electorala. Noi facem campanie discutand cu oamenii, fara a ne preocupa de fobiile si de imaginea contracandidatilor".

La 30 septembrie, Maia Sandu a fost inregistrata in calitate de candidat la alegerile prezidentiale din 1 noiembrie. Ea va fi a sasea in buletinul de vot.

Maia Sandu a fost ministru al Educatiei in guvernul Filat, intre anii 2012-2015, dupa ce a renuntat la activitatea sa in calitate de consilier la Banca Mondiala, in SUA. In 2014, in cadrul unui miting organizat de PLDM, Sandu  declara ca adera la partid, iar ulterior a precizat ca oficial nu a devenit membra. Un an mai tarziu, dupa ce Chiril Gaburici si-a dat demisia din functia de prim-ministru, Maia Sandu a fost desemnata drept candidat al PLDM la functia de premier.

Aceasta insa nu a fost sustinuta de PDM si PL, din cauza mai multor coditii pe care le-a inaintat. In acelasi an, Sandu si-a lansat propria platforma „In /pas/ cu Maia Sandu”, care ulterior a devenit partid numit si astazi „Partidul Actiune si Solidaritate”. In 2016, Sandu a candidat la prezidentiale, iar in turul 2 a fost invinsa de Igor Dodon, cu putin peste 4%.

La parlamentarele din februarie 2019, PAS a intrat in legislativ cu 14 deputati, iar in iunie a aceluiasi an, dupa ce semneaza un acord de coalitie cu socialistii, Sandu renunta la fotoliul din parlament pentru cel de prim-ministru. Trei luni mai tarziu, insa, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis prin motiune de cenzura, inaintata de PSRM si sustinuta de democrati. 

Pana acum, Comisia Electorala a inregistrat alti sapte concurenti electorali: Andrei Nastase de la Platforma DA, Renato Usatii de la Partidul Nostru, Tudor Deliu de la PLDM, Igor Dodon in calitate de candidat independent si Violeta Ivanov de la Partidul Sor, Octavian Ticu de la PUN si Dorin Chirtoaca de la Miscarea Unirea.  Alegerile prezidentiale vor avea loc pe 1 noiembrie.

Articole din aceeasi categorie