12.02.2021
Maia Sandu a semnat decretul privind inaintarea repetata a Nataliei Gavrilita la functia de premier / DOC

Presedintele Maia Sandu a semnat ieri decretul privind inaintarea repetata a Nataliei Gavrilita la functia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Ieri, in cadrul unui briefing de presa, Maia Sandu a anuntat ca o inainteaza pe Natalia Gavrilita pentru a doua oara la functia de prim-ministru.

Pentru prima data, candidatura Nataliei Gavrilita a fost inaintata la data de 5 februarie. Deputatii PAS au anuntat de la inceput ca nu vor vota pentru instituirea acestui guvern, aceasta fiind cea mai rapida cale catre declansarea alegerilor parlamentare anticipate. PAS, Platforma DA si Partidul Democrat au anuntat se asemenea ca nu vor vota Guvernul Gavrilita. Anterior, si Igor Dodon a anuntat ca fractiunea PSRM nu va vota pentru instituirea guvernului.

In cadrul sedintei Parlamentului de ieri, Natalia Gavrilita s-a prezentat in plen pentru a-si prezenta programul si pentru a primi sau nu votul deputatilor. Ulterior, guvernul nu a fost votat.

In acelasi timp, Igor Dodon a lansat invitatia de a forma o noua majoritate si a propus un alt candidat pentru aceasta functie, este vorba despre Mariana Durlesteanu, fost ministru al finantelor in Guvernul condus de Zinaida Greceanii (2008 - 2009) si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie (2004 - 2008). Totodata, si Platforma DA a inaintat un candidat la aceasta functie, pe Andrei Nastase.

Articole din aceeasi categorie