18.09.2019
Maia Sandu a ratat din nou intrevederea cu secretarul de stat al SUA? Desi a mers in Statele Unite pentru a se intalni cu Mike Pompeo, in agenda oficialului american scrie ca acesta e plecat de ieri intr-o vizita oficiala in Arabia Saudita si revine maine
Maia Sandu a plecat ieri intr-o vizita oficiala in Statele Unite. In comunicatul emis de Guvern este scris ca prim-ministrul urmeaza sa se intalneasca cu secretarul de stat al SUA.

De cealalta parte, pe pagina Departamentului de Stat al Statelor Unite este mentionat ca Mike Pompeo are planificata o vizita oficiala de pe data de 17 pana pe 19 septembrie in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.

Contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al Maiei Sandu ne-a spus ca premierul a ajuns ieri in SUA, iar despre modificarile in agenda lui Mike Pompeo inca nu cunoaste.

Programul vizitei in SUA mai include o serie de intrevederi cu oficiali americani de rang inalt, reprezentanti ai mediului de afaceri din SUA, dar si cu cetatenii Republicii Moldova stabiliti la Washington, D.C.

Vizita Maiei Sandu in SUA se incheie maine. Delegatia include si alti membri ai Guvernului: Andrei Nastase, Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Interne; Nicu Popescu, Ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene; Natalia Gavrilita, Ministru al Finantelor; Vladislav Kulminski, Consilierul Prim-ministrului pe Afaceri Externe; Victoria Rosa, Consilierul Prim-ministrului pe Securitate si Aparare.

La data de 31 august Guvernul a emis un comunicat prin care a anuntat ca vizita delegatiei guvernamentale in SUA, in frunte cu Maia Sandu, pentru primele zile din luna septembrie, se amana. Totul pentru ca au intervenit schimbari in agenda Secretarului de Stat Mike Pompeo.

Articole din aceeasi categorie