19.01.2021
Maia Sandu a avut o intrevedere cu membrii Parlamentului European: "Prin cooperarea cu partenerii europeni Moldova poate reusi sa atenueze impactul crizei economice si sanitare"

Maia Sandu, in cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles, a avut o intrevedere cu membrii Parlamentului European,  Siegfried Muresan, vicepresedinte al PPE si copresedinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, si David McAllister. Oficialii au discutat despre noi oportunitati de dezvoltare pentru tara noastra si cum sa mentina interesul sporit al tarilor UE pentru colaborarea bilaterala stransa cu Republica Moldova in pofida lipsei unui guvern functional la Chisinau.

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM:"In aceasta vizita am avut oportunitatea de a ma intalni cu distinsi membri ai Parlamentului European si prieteni ai Republicii Moldova. Cu Siegfried Muresan, Vicepresedinte al PPE si Copresedinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, si David McAllister, Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, am discutat noi oportunitati de dezvoltare pentru tara noastra si cum sa mentinem interesul sporit al tarilor UE pentru colaborarea bilaterala stransa cu Republica Moldova in pofida lipsei unui guvern functional la Chisinau.

Am multumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atat din Bruxelles, cat si din interiorul statelor membre. PPE a fost mereu alaturi de fortele democratice si anticoruptie din tara noastra si a promovat respectarea drepturilor si libertatilor omului in Republica Moldova.

Am tinut sa le multumesc pentru sprijinul acordat de PPE in ultimii ani si i-am rugat sa ne ajute in identificarea unei solutii pentru ca vaccinul anti-Covid-19 sa ajunga cat mai repede si in tara noastra. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reusi sa atenueze impactul crizei economice si sanitare."

Aceasta este cea de-a doua vizita a Maiei Sandu de la preluarea mandatului de presedinte. Prima a fost pe 12 ianuarie la Kiev unde s-a intalnit cu presedintele Volodimir Zelenski, dar si cu alti oficiali ucraineni. La Bruxelles, Maia Sandu a pelcat cu avionul, fiind insotita de consilierul sau in domeniul politicii externe si directorul adjunct al Serviciului de Protecrie si Paza de Stat.

Articole din aceeasi categorie