23.06.2022
Liderii UE se reunesc joi si vineri la Bruxelles. Cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei, pe agenda Consiliului European

Liderii UE se reunesc joi si vineri la Bruxelles. Cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei sunt pe agenda Consiliului European.

Potrivit sursei citate, reuniunea liderilor din Uniunea Europeana si Balcanii de Vest va constitui o oportunitate de reafirmare, in actualul context geopolitic, a sprijinului liderilor Uniunii Europene pentru ancorarea europeana a Balcanilor de Vest si pentru avansarea si consolidarea procesului de extindere in baza criteriilor stabilite. Totodata, reuniunea va fi dedicata unui schimb de vederi cu partenerii din regiune pentru identificarea modalitatilor concrete de stimulare a proceselor de reforma si de intarire a cooperarii in domenii cheie de interes comun, cu scopul consolidarii rezilientei.

Agenda reuniunii Consiliului European, care se va desfasura joi si vineri, va include o dezbatere strategica privind definirea relatiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiati din Europa, situatia din Ucraina, din perspectiva evolutiilor de securitate si a sprijinului acordat de Uniunea Europeana pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeana ale Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei, in contextul publicarii, la 17 iunie, a Opiniilor Comisiei Europene, precum si rezultatele Conferintei privind viitorul Europei si etapele urmatoare.

In cadrul Summitului Euro in format extins vor fi abordate situatia economica din Uniune si evolutiile in ceea ce priveste Uniunea Bancara si pietele de capital.

Articole din aceeasi categorie