28.05.2020
Lidera PAS spune ca procuratura nu se va ocupa serios de investigarea filmuletului in care Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra lui Igor Dodon cu bani: "Ar iesi un scandal monstru in orice tara normala"

Lidera PAS, Maia Sandu, il indeamna pe Alexandr Stoianoglo sa-i intrebe pe procurori din alte tari cum ar proceda daca un presedinte ar fi luat mita. Ea crede ca procuratura nu se va ocupa serios de investigarea filmuletului in care Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra lui Igor Dodon cu bani. Declaratiile au fost facute, astazi, in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA: Cum ati reactionat cand ati vazut imaginile in care Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra in care se presupune ca ar fi fost o suma de bani?

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Noi am auzit ca Dodon a luat de la Sor bani, de la Plahotniuc. Imi amintesc cand se vota guvernul, Dodon povestea ca acus o sa se umple online-ul ul de video. Atunci am vazut un scurt episod. Cred ca sunt mai multe. Asta era temerea.

Nu m-a surprins, dar m-a dezgustat lipsa de interes a procuraturii fata de acest video.

Procuratura generala in primele ore, zile, a spus ca n-a fost sesizata. Este absolut inacceptabil. Il indemn pe procurorul general sa ia legatura cu un procuror dintr-o tara civilizata ca sa intrebe cum ar fi procedat in situatia in care un presedinte ia mita de la oricine. Ar iesi un scandal monstru in orice tara normala.

La noi procuratura a scos un comunicat. Nu cred ca procuratura se va ocupa serios de acest dosar".

Dupa denunturile depuse, saptamana trecuta, de Andrei Nastase si Iurie Renita, procuratura generala a anuntat ca va investiga filmuletul in care Vlad Plahotniuc ii propune o sacosa neagra cu bani lui Igor Dodon.

Prin urmare, procurorii vor stabili daca exista banuiala cu privire la vreo infractiune.

Citeste si : Procuratura va investiga filmuletul in care Vlad Plahotniuc ii propune o punga neagra cu bani lui Igor Dodon: a fost deschis un proces penal - VIDEO

Presedintele Igor Dodon a comentat ca acel filmulet ar fi trucat, pentru ca mai apoi sa spuna ca de fapt el stia ca este inregistrat. Vlad Plahotniuc nu a avut nicio declaratie la subiect.

La 18 mai curent, a fost facuta publica o noua secventa video de la o intalnire dintre Vlad Plahotniuc si presedintele Igor Dodon de catre deputatul Iurie Renita. In imagini se vede cum Plahotniuc ii da o punga neagra lui Dodon, iar Renita spune ca in ea ar fi fost bani. In replica, presedintele spune ca nu stie ce era in punga si ca totul este o inscenare.

Anterior, imagini de la intalnirea lui Dodon cu Plahotniuc si Iaralov au mai fost publicate. Intr-un filmulet Dodon spunea ca s-ar putea intelege cu Rusia sa inchida dosarele pe numele lui Plahotniuc, iar in altul presedintele vorbeste despre cati bani are nevoie pentru intretinerea partidului. Atunci a fost initiata urmarirea penala, insa la inceputul lunii martie Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va mai continua dosarul pe marginea finantarii PSRM, precizand nu exista elementele care ar putea constitui o infractiune. 

Citeste si : Igor Dodon se arata convins ca nu va fi tras la raspundere in urma imaginilor aparute in presa, in care Vlad Plahotniuc ii ofera o sacosa. Presedintele spune ca s-a adresat Procuraturii Generale - VIDEO

Citeste si : Aceeasi sacosa, dar filmata din alt unghi. Deputatul Iurie Renita a publicat astazi aceaasi secventa doar ca filmata din alta parte. Asta dupa ce ieri Igor Dodon a declarat ca imaginile in care Vlad Plahotniuc ii ofera o punga neagra, in care ar fi bani, sunt trucate - VIDEO

Citeste si : Ultima ora. Imagini noi in care apar Igor Dodon si Vlad Plahotniuc. Presedintele primeste o punga, in care ar fi bani, de la fostul lider PD - VIDEO


Articole din aceeasi categorie