29.08.2019
Liberalii condamna modul in care guvernarea ACUM-PSRM incearca sa pretinda ca vizita ministrului rus al apararii, Seghei Soigu, ar fi fost una privata
Partidul Liberal anunta ca condamna modul in care guvernarea ACUM-PSRM incearca sa pretinda ca vizita ministrului apararii al Federatiei Ruse, Seghei Soigu, ar fi fost una privata.

Condamnam intentia de a fi semnat un acord intre cele doua ministere de profil", spun liberalii.

Intr-un comunicat de presa, PL vine cu explicatii:

"1. In cadrul unor vizite private, oficialii nu participa la manifestatii publice, nu inmaneaza drapele de lupta, nu ofera decoratii, cu atat mai mult pe teritoriu ocupat ilegal, cum a facut Soigu in regiunea transnistreana.

2. Vizita in regiunea transnistreana poarta un caracter de sustinere directa a trupelor ruse stationate ilegal in regiune, precum si de confirmare a agresiunii Federatiei Ruse asupra Republicii Moldova.

3. Sarbatorirea aniversarii a 75-a de la “eliberarea” de sub asa-numita “ocupatie germano - romana”, cu organizarea manifestatiilor in comun de catre Rusia si Presedintia RM au avut un caracter public si oficial, fiind trecute in agenda de lucru a Presedintiei RM si Guvernului Rusiei.

4. Autorizarea de catre Guvern a zborului lui Serghei Soigu cu un avion militar special (Tu-214) spre Chisinau, precum si solicitarea survolarii spatiului aerian al Romaniei in acest sens, reprezinta acte de tradare de catre Guvern a intereselor nationale a RM. Cum este posibil ca Soigu sa vina in RM, in vizita “privata”, cu un avion special, al Ministerului Apararii al Rusiei?!

5. Intentia aparuta in presa privind semnarea unui acord intre Ministerul Apararii al Federatiei Ruse si Ministerul Apararii al RM, reprezinta un act de sfidare a independentei RM, atat timp cat armata de ocupatie si munitiile armatei ruse se gasesc pe teritoriul RM. Singurul document care poate fi semnat este o foaie de parcurs privind calendarul retragerii armamentului si trupelor ruse din RM."

Articole din aceeasi categorie