17.09.2019
Legea Procuraturii: cum a fost votata cu sprijinul a 55 de deputati pana noaptea tarziu in parlament - VIDEO
Legea Procuraturii, votata ieri dupa-amiaza in prima lectura, a fost spre seara, adoptata si in cea de-a doua lectura. Aproape de ora zece seara, deputatii coalitiei de la guvernare erau inca in Parlament si discutau despre amendamente. Zinaida Greceanii s-a justificat, la final, spunand ca nu e o premiera ca alesii sa stea pana noaptea tarziu la lucru.

Era ora 22 cand presedintele Comisiei juridice prezenta, de la tribuna Parlamentului, raportul privind amendamentele acceptate la Legea Procuraturii, votata cateva ore mai devreme in prima lectura. 

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Stimati colegi, se pare ca numai juristii nostri sunt mesteri la a intoarce totul peste cap si a tine lumea noaptea in Parlament.”

Totusi, una dintre modificarile propuse de un deputat socialist nu a trecut de comisie. Cum procedura prevede ca amendamentul respectiv sa fie mentionat si comentat, autorul acestuia a decis mai degraba sa renunte la el, decat sa prelungeasca sedinta tarzie.

Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: “S-a primit decizia ca nu, eu nu insist asupra amendamentului.”

Sergiu LITVINENCO, PRESEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE JURIDICE: “Pentru stenograma sa fie mentionat despre ce e vorba.”

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Autorul nu insista asupra amendamentului.”

Sergiu LITVINENCO, PRESEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE JURIDICE: “El are mai multe.”

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Haideti, va rog.”

Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: “Bine, eu retrag asta cu 2/3. Pe urma ne-om clarifica. Bun, eu mi-l retrag, macar ca nu-s de acord cu asta.”

Sergiu LITVINENCO, PRESEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE JURIDICE: “Se accepta retragerea.”

Cu sprijinul a 55 de deputati si dupa nu mai mult de 5 minute de discutii, Legea Procuraturii a fost votata in lectura finala si va intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Sa nu credeti ca votul cum a fost azi e ultimul. Se mai intampla si pana la trei dimineata, sa ne pregatim si sa mai avem rabdare, noapte buna va doresc.”

Ieri deputatii PD spuneau ca vor ataca la Curtea Constitutionala modificarile la Legea cu privire la Procuratura, adoptate in doua lecturi de majoritatea parlamentara. Ei cred ca prin asta se incearca supunerea directa a institutiei controlului politic.

Articole din aceeasi categorie