08.04.2021
La ce etapa este procesul de donatie a celor 6 mii de tone de motorina pentru fermierii afectati de seceta, promise de Romania

Romania se afla la etapa finala de planificare a donatiei a celor 6 mii de tone de motorina pentru fermierii din RM, afectati de seceta. Ambasadorul Romaniei, Daniel Ionita, a declarat la emisiunea InPROfunzime ca autoritatile din Romania isi doresc ca acest proces sa fie cat mai transparent.

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI:  "Suntem in Romania la etapa finala de planificare. Am obtinut de la autoritatile de la Chisinau informatiile solicitate de noi in ceea ce priveste punctul de destinatie a acelei motorine si modalitatea in care urmeaza sa fie distribuita.

Partea romana si-a dorit ca acest proces sa fie cat se poate de clar si transparent."

Daniel Ionita a declarat ca Romania isi doreste ca acest ajutor sa fie oferit fermierilor care cu adevarat au fost afectati de seceta si care nu au foarte multe posibilitati financiare.

Intrebat cum se vor asigura ca motorina ajunge acolo unde trebuie, Daniel Ionita a declarat ca...

"In primul rand asta este o raspundere pe care trebuie sa si-o asume autoritatile RM pentru ca oricat de mult nu am vrea, nu puteam sa mergem cu galeata de motorina prin sate sa o impartim oamenilor. A fost realizata o procedura care am inteles ca a fost asumata de autoritatile de aici, dupa ce s-au consultat inclusiv cu administratia prezidentiala de la Chisinau. A fost identificata agentia care va prelua aceasta motorina si mecanismele prin care motorina respectiva urmeaza sa fie distribuita agricultorilor. Partea Romana s-a angajat sa transfere in RM vagoanele cu motorina", a spus ambasadorul.

Articole din aceeasi categorie