07.06.2024
„La această etapă ne rezumăm doar la informațiile furnizate de procuratura Anticorupție”. Ion Munteanu, despre dosarul de corupție în care este învinuit șeful Biroului Interpol, Viorel Țentiu

După ce astăzi a avut loc prima ședință de judecată în dosarul de corupție în care este învinuit șeful Biroului Interpol, Viorel Țentiu, procurorul general, susține că la moment nu poate oferi detalii noi despre acest caz, întrucât investigațiile abia sunt la început de drum. Totodată, acesta a dat asigurări că sistemul va pune maxim efort pentru a asigura o investigație eficientă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii În PROfunzime.

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL: ”La această etapă o să ne rezumăm doar la informațiile furnizate de procuratura Anticorupție. Trebuie să ne înțelegeți și pe noi, de amploarea acestei investigații, de o poziție coordonată cu partea franceză, este investigație comună, vom avea grijă pe parcurs să intervenim cu actualizarea informației, astfel în cât publicul să cunoască exact obiectul acestei infracțiuni, faptele care se încriminează și exact care acțiuni.”

Șeful Biroului Interpol de al Chișinău, Viorel Țentiu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, în urma ședinței de judecată care a avut loc astăzi.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care este și procurorul de caz în dosarul de corupție, a declarat că este învinuit de corupere pasivă pe două capete de acuzare, însă el nu conlucrează cu ancheta și nu oferă comentarii.

Totodată, PA a oferit noi detalii despre acest caz, în care sunt vizate de fapt cinci persoane, nu patru, cum s-a comunicat anterior. 

În urma perchezițiilor din ultimele două zile, cinci persoane au fost reținute. Patru dintre acestea au fost eliberate de către procuror pentru că nu ar exista temei pentru aplicarea măsurii preventive.

Acum două zile, procurorii anticorupție au descins cu 33 de percheziții la 12 persoane, printre care funcționari publici, într-o schemă de corupție prin care criminali periculoși erau ajutați să scape de urmărirea internațională.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie