06.05.2022
Krasnoselski: „Dupa atacurile teroriste lumea si-a amintit ca exista Transnistria. Tot jurnalismul mondial este acum interesat de noi”

Asa-zisul lider de la Tiraspol spune ca lumea si-a amintit de regiunea transnistreana doar dupa atacurile teroriste, iar acum regiune a devenit interesanta pentru toata lumea. 

„Dupa atacurile teroriste lumea si-a amintit ca exista Transnistria. Ea a devenit brusc interesata de toata lumea. Telefoanele nu se opresc. Tot jurnalismul mondial s-a trezit din aceste explozii. Toata lumea are nevoie de comentarii. Eterii fac ecou numele tarii noastre”, a scris Krasnoselski pe Telegram.

Acesta sustine ca pana in prezent, poporul din stanga Nistrului a fost ignorat si neajutorat. „De ce au fost surzi la soarta regiunii timp de trei decenii? De ce activitatile noastre, realizarile noastre, dificultatile noastre, cu care poporul transnistrean s-a aflat fata in fata, au fost ignorate sau doar pe scurt mentionate? De ce au fost ignorati cand am batut la toate usile cerand ajutor?”

Asa-zisul lider de la Tiraspol sustine ca Transnistria trebuie si va fi recunoscuta, dar in mod pasnic, la masa negocierilor, in dialog. 

„Procesul trebuie sa fie exclusiv democratic si de natura evolutiva - fara actiuni militare si pierderi. Nimeni nu vrea razboi. Nu este nevoie sa aprinzi flacarile cu provocari - teroriste, telefonice, informationale. Transnistrenii stiu ce este razboiul si apreciaza pacea. Indemn: nu este nevoie sa cautati si cu atat mai mult sa creati artificial stiri luminoase, zgomotoase si, cel mai important, periculoase. Nu este nevoie sa semanam panica in randul cetatenilor prin escaladarea situatiei”, a mai adaugat Krasnoselski.

O explozie a fost raportata saptamana trecuta, in Tiraspol, in cladirea asa-zisului Comitet al Securitatii, in urma unui atac cu lansatoare de grenade.

Cu o zi mai tarziu, doua explozii au avut loc in apropierea satului Maiac, raionul Grigoriopol. Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar a doua la 07:05. Exploziile ar fi provocat deteriorarea a doua antene de telecomunicatii care retransmiteau semnalul unor televiziuni si radiouri din Rusia.

Ulterior, in regiunea transnistreana a fost instituit cod rosu de pericol terorist. Aceasta decizia a fost luata in cadrul sedintei asa-zisului Consiliu de Securitate al Transnistriei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie