28.03.2022
Kim Jong Un promite ca tara sa va avea o putere militara redutabila

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis ca tara sa se va dota cu o putere militara ''redutabila'' si imparabila, au relatat luni media de stat nord-coreene, la cateva zile dupa testul cu cea mai puternica racheta efectuat vreodata de Phenian, transmite AFP.

La 25 martie, Coreea de Nord a lansat o racheta balistica intercontinentala (ICBM) cu raza lunga de actiune.
Numita Hwasong-17, aceasta puternica ICBM fusese dezvaluita prima data in noiembrie 2020 si botezata ''racheta monstru'' de catre analisti.
 

''Vom continua sa ne urmam obiectivul de consolidare a capacitatilor de aparare nationala si sa dezvoltam mai multe mijloace puternice de a lovi, pentru ca armata noastra populara sa fie echipata'', a declarat Kim Jong Un in fata personalului care a participat la lansarea rachetei intercontinentale.

Racheta lansata saptamana trecuta pare sa fi zburat pe o distanta mai lunga si la o altitudine mai mare decat precedentele ICBM testate pana acum de Coreea de Nord, tara dotata cu arma nucleara.

Potrivit analistilor, aceasta lansare reusita l-ar fi convins pe liderul de la Phenian ca tara sa este pe drumul bun pentru a obtine capacitatea de descurajare nucleara.

Testele nucleare si de rachete cu raza lunga de actiune au fost intrerupte in perioada in care Kim Jong Un si fostul presedinte american Donald Trump au purtat convorbiri diplomatice. Acestea sunt intr-un punct mort dupa esecul summitului de la Hanoi, din 2019.

De la inceputul anului, Phenianul a realizat zece teste cu rachete, iar cel de saptamana trecuta marcheaza reluarea tirurilor cu raza lunga de actiune.

Articole din aceeasi categorie