29.04.2022
Josep Borrel: „Ultimele incidente din regiunea transnistreana sunt daunatoare pentru securitatea Moldovei”

Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Josep Borrell, sustine ca ultimele incidente semnalate in regiunea transnistreana sunt daunatoare securitatii Republicii Moldova, iar UE apreciaza reactiile autoritatilor care ajuta la mentinerea calmului in tara.

„Uniunea Europeana face apel la actorii responsabili sa evite destabilizarea situatiei. Salutam cu caldura reactiile retinute din partea autoritatilor Republicii Moldova, care ajuta la mentinerea calmului in tara. UE este solidara cu Moldova si isi reitereaza sprijinul neclintit pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova in cadrul granitelor sale recunoscute international si cu un statut special pentru regiunea transnistreana”, a declarat Josep Borrel.

Totodata, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene a mai adaugat ca UE va oferi ajutor Moldovei pentru gestionarea fluxului de refugiati.

„Pentru a sprijini Moldova in abordarea impactului agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei, UE ofera un ajutor cuprinzator pentru a aborda provocarile imediate ale fluxului de refugiati si si-a intensificat sprijinul pe termen mediu pentru a intari rezilienta generala a Moldovei”, a mentionat acesta.

Articole din aceeasi categorie