22.12.2020
Jizdan, la In PROfunzime: Dodon ar fi decorat un apropiat de-al sau, proprietar al unei sali de sport din Chisinau, care ar promova extremismul si criminalitatea organizata. Momentul in care copiii rostesc o expresie interzisa - VIDEO

Deputatul PD Alexandru Jizdan spune ca un apropiat al lui Igor Dodon, proprietar al unei sali de sport din Chisinau, ar promova extremismul si criminalitatea organizata. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime. Totodata, parlamentarul a postat un filmat pe retelele de socializare in care se aude cum copiii, care se antreneaza in sala de sport, alearga si rostesc o expresie interzisa in Federatia Rusa, vorbita doar in penitenciare si fiind considerata extremista. Alexandru Jizdan mai spune ca tanarul, care este antrenor de lupte martiale, a fost decorat de Igor Dodon. Presedintele in exercitiu nu a venit cu o reactie in acest sens.

Alexandru JIZDAN, DEPUTAT PD: "Este un lucru care in capul meu a inchis circuitul logicii mele atunci cand vorbesc despre criminalitatea organizata.

Ei spun un rusizm care este interzis de instanta de judecata, pentru ca acest lucru se spune in penitenciare.
Cand acest tanar spune acesta fraza, acesti copii spun “Viata hotilor si moarte politistilor”. Este un deviz al lumii interlope. 

Este un antrenament al copiilor ce tine de luptele martiale, ulterior am vazut filmulete facute de catre proprietarul acestei sali sportive, care la randul sau l-am vazut in poze cu lideri politici din PSRM. Nu ii mai tin minte numele tanarului, dar cel care vorbeste in camera este un cetatean din Republica Moldova, din Hancesti cu antecedente penale.

Sa inveti tu copii de 10 ani intr-o astfel de forma... eu am mai vazut asta cand copiii erau crescuti special pentru gruparile criminal organizate."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV:"Cine din PSRM sunt cei pe care i-ati vazut in fotografii?"

Alexandru JIZDAN, DEPUTAT PD: "Este o poza a proprietarului acestei sali sportive impreuna cu Igor Dodon si o alta poza este cu Vlad Batrancea. Nu sunt niste poze comune. Sunt niste poze cand aceasta persoana este decoarat cu diploma."

 

Anterior, intr-o postare pe facebook, Alexandru Jizdan a postat un filmulet video filmat in incinta unei sali sportive din Chisinau, proprietarul careia este un om apropiat de-al lui Igor Dodon. 

In timpul antrenamentelor, copiii repeta dupa antrenor: А.У.Е. prescurtare din limba rusa, expresie interzisa pe teritoriul Federatiei Ruse, dupa ce Judecatoria Suprema a calificat-o ca fiind extremista.

"E un semnal alarmant si din experienta pe care o am, vreau sa mentionez despre faptul ca aceasta problema poate aduce consecinte.

Aceste actiuni trebuiesc urgent documentate si cei implicati sa raspunda conform legii. Voi interveni inclusiv cu un demers oficial", a declarat Jizdan

Articole din aceeasi categorie