25.04.2021
Ivan Diacov, catre judecatorul desemnat de PSRM-SOR la CC: "Borea, spune-le deputatilor PSRM-Sor ca ai fost beat si nu tii minte ce ai facut"

Fostul procuror de Chisinau, Ivan Diacov, il indeamna pe judecatorul desemnat de PSRM-SOR la Curtea Constitutionala, Boris Lupascu sa nu mearga la munca la Curtea Constitutionala.

Ivan DIACOV, FOST PROCUROR DE CHISINAU: "(Ne) stimati deputati ai fractiunilor PSRM-Sor! Efectul Deciziei Parlamentului, prin care a numit-o pe D. Manole in functia de judecator al CC s-a produs si a expirat in momentul, cand D. Manole a depus juramantul in fata Parlamentului, Presedintelui tarii si a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Voi ce ati anulat? Ati anulat o decizie cu efect epuizat! Din momentul depunerii juramantului judecatorul CC poate fi revocat (eliberat din functie) numai de catre Plenul CC si numai pentru o incalcare admisa de catre judecatorul CC in exercitiul functiei, adica pentru incalcarea JURAMANTULUI.

Voi ce ati facut? O pedepsiti pe D. Manole, pentru ca ati numit-o "gresit", adica pentru "gresiala" voastra, crezand ca EA va sluji intereselor voastre! Daca poporul, dar si Presedintele Maia Sandu cu adevarat isi doresc schimbarea radicala a clasei politice corupte, AZI si ACUM este momentul oportun de a interzice prin LEGE activitatea partidelor criminale PSRM si Sor!

Alta situatie mai favorabila poate sa nu fie! Hai, stimati judecatori ai Curtii Constitutionale, hai Domnica Manole, DECIDETI! Istoria nu iarta greselile. Borea, ascult-o pe d-na M.Sandu, stai acasa! Spune-le deputatilor PSRM-Sor ca ieri ai fost beat si nu tii minte ce ai facut."

Cu viteza fulgerului, socialistii si partidul Sor au anulat vineri seara mandatul de judecator la Curtea Contitutionala al Domnicai Manole. Apoi au numit in loc un alt magistrat - Boris Lupascu. Acesta a si depus juramantul. Opozitia a calificat actiunea ca fiind un atac in adresa institutiei, iar PAS a contestat hotararile la... Curtea Constitutionala.

Boris Lupascu s-a remarcat in perioada cand era procuror prin mai multe abateri, fiind subiectul unor investigatii de serviciu, dar si a anchetelor jurnalistice.

Articole din aceeasi categorie