14.07.2020
Iurie Renita s-a adresat la Procuratura si ii acuza pe deputatii Batrancea si Novac de declaratii false, calomnioase si defaimatoare / DOC

Deputatul Iurie Renita s-a adresat la Procuratura Generala si cere ca deputatii Vlad Batrancea si Grigore Novac sa fie trasi la raspundere pentru declaratii false, calomnioase si defaimatoare.

"Expertii neintrecuti in falsificari, defaimari, calomnii si alte actiuni similare din arsenalul de neintrecut al PSRM-ului de lupta impotriva oponentilor politici – deputatii nostalgici dupa steaua rubinie de pe turnul Kremlinului, Batrancea si Novac - au incercat sa ma compromita dupa metodele practicate de seful lor de partid, Igor Dodon. Minciuna, defaimarea si calomnierea este arma lor principala, pe care acestia se mentin in continuare la putere. Aberatiile acestor socialisti, insotite de retorica urii de clasa si a dusmanilor externi, nu mai cunoaste limite. Tocmai de aceea am decis sa ma adresez si eu Procuraturii Generale ca sa-i tina cat mai mult cu nasul in “pisocinita” lui Dodon, precum a facut-o recent, cand i-a spus foarte clar acestui Batrancea (si altora din gasca lor) ca Procuratura Generala nu are nevoie de intermediari intre aceasta institutie si Parlament", a scris Renita pe pagina sa de facebook.

Deputatul intreaba Procuratura ca atunci cand deputatii socialisti Batrancea si Novac au depus plangere/denunt la Procuratura Generala, au fost sau nu respectate prevederile art. 263, alineat 7 din Codul de Procedura Penala, care expres prevede ca „Persoanei care face denunt sau plangere i se explica raspunderea pe care o poarta in caz daca denuntul sau plangerea este intentionat calomnios/oasa, fapt care se consemneaza in procesul-verbal sau, dupa caz, in continutul denuntului sau al plangerii si se confirma prin semnatura persoanei care a facut denuntul sau plangerea.”

Iurie Renita mai crede ca Batrancea si Novac ar trebui sa fie tot atat de insistenti si sa faca o plangere penala la Procuratura Generala pe colegii lor de partid, pe actualii parlamentari Corneliu Furculita, Vasile Bolea, Petru Burduja si Vladimir Odnostalco pentru spalarea de bani din Bahamas si finantarea campaniei prezidentiale a lui Igor Dodon. 

Articole din aceeasi categorie