13.10.2020
Iurie Renita ofera detalii despre dosarul "sacosa neagra": "Dupa cinci sedinte de judecata, Igor Dodon nu s-a prezentat la nici una"

Deputatul Iurie Renita, spune ca Igor Dodon, care este vizat in dosarul sacosei negre, nu s-a prezentat la nicio sedinta de judecata. Deputatul a mai dat citire la niste propuneri care ar fi fost luate in cadrul intrevederii dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc si Serghei Iaralov. Declaratiile au fost facute in cadrul unui live pe pagina sa de facebook.

Iurie RENITA, DEPUTAT: "Pe parcursul unei luni si jumatate, la judecatoria Ciocana are loc un proces in care participantii principali sunt Igor Dodon, Vlad Plahotniuc si Serghei Iaralov, inclusiv si eu in calitate de martor si persoana care a depus o plangere penala. Procuratura Generala prin intermediul Procuraturii Anticoruptie a emis o ordonanta de neincepere a urmaririi penale in cazul sacosei. Vreau sa va zis ca decizia Procuratura Anticoruptie de a clasa dosarul penal comporta o vadita conotatie politica. Dupa cinci sedinte de judecata, Igor Dodon nu s-a prezentat. Este un act sfidator in adresa justitiei si legilor Republicii Moldova."

Deputatul a dat citire la cateva propuneri care ar fi fost discutate de catre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc si Serghei Iaralov, pe data de 7 iunie:

1.Acordarea unui statut special pentru Transnistria si federalizarea Republicii Moldova;

2.Schimbarea Constitutiei Republicii Moldova prin care presedintele urma sa fie ales de catre Parlament si neaparat din PSRM;

3.Conducerea mai multor ministere, precum cel de interne, externe, apararii, educatiei si fotoliul de la reintegrare;

4.Revenirea la prerogativele pe care le avea seful statului de pana la 1 octombrie 2016, subordonarea SIS-ului;

5.Discutii trilaterale intre Republica Moldova, UE si Federatia Rusa, privins revizuirea acordului de asociere;

6.Alegerea primarului Chisinaului fara participarea suburbiilor;

7.Modificarea legii privind limba de stat si acordarea limbii ruse statul de limba de comunicare interetnica;

8.Relansarea posturilor TV ruse prin anularea legii antipropaganda.

Articole din aceeasi categorie