23.06.2020
Iurie Renita critica guvernarea ca vrea sa-l numeasca ambasador al Azerbaidjan pe o ruda a bascanei UTA Gagauzia, Irina Vlah - VIDEO

Deputatul PPDA, Iurie Renita, critica reprezentantii Ministerului de Externe, dar si pe Igor Dodon, pentru ca intentioneaza sa-l numeasca ambasador al Azerbaidjanului pe o ruda a bascanei UTA Gagauzia, Irina Vlah.

Iurie RENITA, DEPUTAT PPDA: "Astazi RM se afla intr-o izolare internationala totala. Ambasadorii reprezinta statul si cetatenii sai. Cu cateva luni in urma, pentru functiile de ambasadori au fost propusi fostii mei colegi Emil Druc si Emil Jacota.

Impreuna cu colegii mei facem parte din prima generatie de diplomati care au contribuit la edificarea Ministerului de Externe. Dupa ce ambii au primit agrementele pentru Canada si Azerbaidjan, actuala conducere al Ministerului de Externe si vor sa promoveze alte persoane pe principii politice.

Astfel, se preconizeaza ca in locul lui Emil Jacota pentru Azerbaidjan sa fie o ruda al Irinei Vlah, verisorul ei Valentin Vlah. Toate aceste actiuni sunt facute de Dodon cu Diacov care este un mare promotor al UTA Gagauzia.

Daca ne vom conduce dupa principiul de afiliere politica pe care le promoveaza Dodon si Diacov, asta ar insemna ca la Moscova ar trebui de trimis un rus. O abordare pe cat de nociva, pe atat de periculoasa".

Articole din aceeasi categorie