01.04.2024
Istoric român: „Dacă Ucraina e înfrântă, consecințele pentru Moldova pot fi dramatice”

Dacă Ucraina rezistă, Moldova are un viitor european, iar dacă Ucraina pică, viitorul european al Republicii Moldova este un mare semn de întrebare. Sun declarațiile specialistului în fostul spațiu sovietic, Armand Goșu, care a mai menționat, în cadrul emisiunii În Profunzime și despre ce se va întâmpla dacă Donald Trump ar câștiga alegerile din SUA.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Ce se va întâmpla dacă Donald Trump ar câștiga alegerile din SUA și ar obliga Ucraina să negocieze?”

Armand GOȘU, SPECIALIST FOST SPAȚIU SOVIETIC: „Trump nu va obliga Ucraina să negocieze. Trump e mai aproape de psihologia lui Putin, decât este Biden. Consecințele pentru Moldova în cazul în care nu Trump obligă Ucraina să negocieze, ci Ucraina e înfrântă, consecințele pentru Moldova pot fi dramatice. De la foarte rele la moderat. Eu aș merge pe varianta negativă, varianta cea rea. Putin nu se mulțumește, el vrea să controleze Ucraina. Dacă Ucraina rezistă, Moldova are un viitor european. Dacă Ucraina pică, viitorul european al Republicii Moldova este un mare semn de întrebare.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie