03.05.2022
Irina Vlah a semnat proiectul de lege prin care permite utilizarea panglicii Sfantului Gheorghe pe teritoriul Autonomiei Gagauze

Bascanul Gagauziei, Irina Vlah, a semnat proiectul de lege prin care permite utilizarea panglicii Sfantului Gheorghe pe teritoriul Autonomiei Gagauze. Legea a fost adoptata de Adunarea Populara a Gagauziei la 29 aprilie 2022.

Documentul prevede ca pe teritoriul Autonomiei Gagauze „este permisa fabricarea, depozitarea si folosirea panglicii Sfantul Gheorghe, a steagurilor rosii ale Victoriei si a altor simboluri asociate Victoriei in Marele Razboi Patriotic”.

Totodata, legea prevede desfasurarea pe teritoriul Gagauziei a unor manifestari pentru recunostinta fata de participantii la razboi.

In Republica Moldova, simbolurile “Z” si “V”, dar si panglica “Sfantul Gheorghe” au fost interzise pe 20 aprilie, legea fiind votata in Parlament de catre deputatii PAS. Amenzile pentru persoanele fizice ajung pana la 9 mii de lei, pentru persoanele juridice pana la 30 de mii de lei, iar functionarii publici care incalca legea pot fi amendati cu 18 mii de lei. 

Articole din aceeasi categorie