17.01.2020
Ion Sturza, la InPROfunzime: Oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc si Ilan Sor au incercat sa ma linisteasca. Fostul premier spune ca acestia ar fi trimis ofiteri SIS la Bucuresti pentru a gasi informatii care sa-l compromita - VIDEO
Oamenii din anturajul lui Vlad Plahotniuc si Ilan Sor ar fi trimis ofiteri SIS la Bucuresti pentru a gasi informatii care sa-l compromita pe Ion Sturza, din cauza ca fostul premier ii critica dur. Declaratiile au fost facute de Ion Sturza in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Lorena BOGZA: "Ati fost intotdeauna un critic al regimului Plahotniuc. A existat vreo tentativa de a va sugera sa nu mai faceti declaratii, sa va abtineti?"

Ion STURZA, FOST PREMIER AL RM: "El a facut niste declaratii care au fost publicate, ca trebuie sa termine cu Sturza, nu stiu, poate a fost si o incercare de a ma linisti. Mesajele care veneau de la Plahotniuc erau..."cu acest om m-as impaca si as incerca sa facem ceva". In schimb, din anturajul lui Vlad Plahotniuc au fost mesaje foarte dure."

Fostul premier al RM spune ca au fost incercari de a trimite comandori la Bucuresti pentru a strange informatii si de a-l compromite:

"S-au folosit, inclusiv, ofiterii din Serviciile Speciale, s-au incercat. Numai ca acesti ofiteri din Serviciile Speciale au venit la mine si mi-au spus, uite, avem asa comanda si mi-au spus cam cat", a spus Sturza.

Totodata, fostul premier al Republicii Moldova spune ca "sponsorul" acestor comenzi era Ilan Sor si unii din holding-ul lui mediatic.

Ion STURZA, FOST PREMIER AL RM: "Este un tip, Novosadiuc, ii spune agentul informational sau propagandistic al Federatiei Ruse in Republica Moldova. Pana la urma, nici eu nu sunt un copil de pe drum, am si eu sistemele mele de protectie."

Ilan Sor era extrem de suparat din cauza sarcazmului cu care-l critica, spune Sturza.

"Totusi, a fost mai mult o initiativa a anturajului lui Vlad Plahotniuc si a lui Ilan Sor, decat a lui Vlad Plahotniuc personal."

Pana la acest moment, Vlad Plahotniuc si Ilan Sor nu au venit cu reactie la acest subiect.

Vezi mai jos declaratiile facute de Ion Sturza, de-a lungul timpului, in adresa lui Vlad Plahotniuc si Ilan Sor.

VEZI SI: “Aici a venit sfarsitul lui Plahotniuc”. Reactia lui Ion Sturza, dupa anuntul facut de secretarul de stat al SUA

VEZI SI: Ion Sturza: "Acum patru ani SUA au avut de ales intre mine si Plahotniuc". Ce spune fostul premier despre faptul ca Vlad Plahotniuc a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul Americii

VEZI SI: Ion Sturza: "Din surse demne de incredere am aflat ca domnul Plahotniuc s-ar afla in SUA. Gestul de azi cu „retragerea" de la conducerea PDM se poate citi astfel"

VEZI SI: Ion Sturza face noi prognoze: „Influenta lui Plahotniuc ramane foarte mare in anumite zone din RM. Maia Sandu, personal, nu risca nimic. Scapa de o grija. Politica. Igor Dodon risca enorm. Poate sa-si piarda jobul de gunoier in Federatia Rusa!”

VEZI SI: Ce spune Ion Sturza despre dosarele penale ale lui Vlad Plahotniuc: "In timp ce rusii ii deschid pe banda rulanta dosare penale lui Plahotniuc, unul mai bengos ca altul, americanii l-au repatriat la Miami. Cica are de mult interese de business acolo"

VEZI SI: Ion Sturza despre primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc: "Vei ramane in istorie ca o pata neagra, un exemplu de acaparare oculta a unei tari prin metode dubioase, deseori, chiar foarte dese, criminale

Articole din aceeasi categorie