14.01.2020
Ion Sturza: "Acum patru ani SUA au avut de ales intre mine si Plahotniuc". Ce spune fostul premier despre faptul ca Vlad Plahotniuc a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul Americii
Ion Sturza a venit cu o reactie, dupa ce Vlad Plahotniuc a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul Americii.

Ion STURZA, FOST PREMIER AL RM: "Cat de simbolic... Acum patru ani, 13 ianuarie 2016, SUA au avut de ales intre mine si Plahotniuc. In ultimul moment au decis in favoarea lui Plahotniuc. Banii din Dubai si promisiunea de a reconfigura parlamentul pentru a opri „tancurile rusesti” au fost argumentele care m-au pus in fata faptului implinit. Mai tarziu, doamna cu „biscuitii” Nuland ma consola, chipurile, politica americana are limitele sale.

Au trebuit patru ani de lupta (candva o sa scriu o carte), pentru ca aceste limite sa fie putin extinse.

Corect spun chinezii: trebuie sa ai rabdare sa stai pe malul raului pana cand “trupul” dusmanului tau va pluti la vale...

Nu triumfez, nu ma bucur. E o lectie cinica ce trebuie invatata!"

Ieri, fostul lider PD, Vlad Plahotniuc a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul Statelor Unite. Despre decizie a anuntat secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo pe Twitter.

Iar ulterior a aparut si un comunicat de presa in acest sens. Astfel, fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, sotia, dar si fiii sai au fost declarati indezirabili in SUA. Pompeo a mentionat in postarea sa ca denunta public actiunile lui Plahotniuc si ca este alaturi de Republica Moldova in lupta impotriva coruptiei.

Dupa postarea oficialului american, Maia Sandu a venit cu o reactie pe fb, fostul premier scrie ca ii multumeste guvernului Statelor Unite pentru ca a facut dreptate tarii noastre. In luna decembrie, anul trecut, Vlad Plahotniuc are acces interzis si pe teritoriul Elvetiei si al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani.

Articole din aceeasi categorie