22.04.2024
Ion Munteanu va participa la următorul concurs pentru alegerea procurorului general? Ce spune acesta despre precedentul concurs. Declarațiile făcute în cadrul emisiunii In Profunzime

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a vorbit despre cele întâmplate la precedentul concurs pentru alegerea procurorului general, după ce a fost anulat pentru că s-a depistat o discrepanță majoră între punctajele oferite de membru CSP, Olesea Vîrlan. Totodată, acesta susține că încă nu știe dacă va participa la următorul concurs pentru alegerea procurorului general. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime. 

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: „Eu nu am decis cu certitudine dacă voi candida sau nu la concursul pentru procuror general. Urmează un pic să îmi aranjez și eu gândurile și voi decide.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „De ce depinde decizia Dumneavoastră?

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: „Vreau să văd cine va mai candida la acest concurs. În cazul în care am să constat că sunt candidați care pe bune își pot asuma această funcție posibil să optez pentru participarea în continuare la concurs pentru funcția de judecător la CSJ. Sper că voi vedea mai mulți candidați la acest concurs.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „PA a investigat ceea ce s-a întâmplat la precedentul concurs. Noi am rămas cu multe semne de întrebare cum un procuror să nu știe să scrie un 8 în loc de 3. Acolo sunt niște concluzii demne de toată atenția și anume că membrul de atunci al CSP-ului, Olesea Vîrlan, v-a depunctat în interesul fostului membru al CSP, Andrei Roșca. Acesta la rândul său s-ar răzbunat pentru că dumneavoastră nu l-ați acceptat în funcția de procuror general adjunct. Ce s-a întâmplat?

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: „Posibil, nu exclud, să fi fost anumite speculații, însă eu nu am fost abordat cu acest subiect. Cu domnul Roșca nu am avut niciodată ocazia să discut direct, precum nu am avut ocazia să discut nici cu doamna Vîrlan. Nuștiu de unde au apărut aceste concluzii. Posibil este o concluzie generală. Nu cred că sunt eu cel mai potrivit să mă exprim pe această situație.”

Citeste si : PA a pornit un proces contravențional pe numele Olesei Vîrlan: ar fi oferit intenționat un punctaj mic lui Ion Munteanu - VIDEO
Citeste si : Ce spun expertii despre demsia membrului CSP, Olesea Virlan, dupa ce a admis ca a comis o greseala in evaluarea procurorului adjunct, Ion Munteanu: „Este vorba despre un abuz de putere” - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie