13.07.2020
Ion Chicu: Daca situatia legata de Covid-19 se va inrautati, atunci ar putea fi impuse noi restrictii in mai multe domenii, asa cum se intampla in Europa - VIDEO

Daca situatia legata de Covid-19 se va inrautati, atunci ar putea fi impuse noi restrictii in sectorul Horeca, dar si in alte domenii, asa cum se intampla in Europa, sustine Ion Chicu. Premierul a facut aluzie ca o eventuala crestere a numarului de cazuri noi ar putea fi din cauza activitatii parcului de distractii din Orhei, care a fost inchis. Daca oamenii nu vom respecta regulile, atunci vom sta inchisi in case, a punctat Chicu.

Ion CHICU, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: „In Europa se reintroduc restrictii, inclusiv HoReCa, inclusiv alte activitati... Din pacate, va trebui s-o facem si noi.”

Asta daca si in tara noastra se vor inregistra antirecorduri, sustine Ion Chicu.

Ion CHICU, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: „Noi, ca societate, cetateni, trebuie sa manifestam responsabilitate, pentru ca atat timp cat nu vom respecta regulile, vom prefera sa mergem in microbuze si autocare la „OrheiLand”, atunci calea spre Ungaria si Italia nu va fi deschisa.”

Premierul sustine ca restrictiile se vor mentine atat timp cat situatia nu revine sub control in Europa, dar si la noi.

Ion CHICU, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: „Noi trebuie sa actionam constient, nu la nivel de emotii si sentimente, nu la nivel de preferinte politice sau plati din partea unor partide politice. Daca noi nu o sa respectam regulile, atunci vom sta inchisi in casuta noastra.”

Ieri sute de oameni s-au adunat la Orhei si au cerut redeschiderea parcului de distractii de acolo. Cei din Partidul Sor care au si organizat manifestatia i-au acuzat pe Dodon si pe Chicu ca au inchis parcul din motive politice, deoarece parcurile de distractii si locurile publice din Chisinau si alte localitati sunt deschise.

Articole din aceeasi categorie