12.12.2022
Ion Ceban, despre relatia sa cu agentul FSB, Iurii Gudilin: "Dumnealui ne-a facut conexiunea cu o companie foarte mare, specializat pe diferite domenii"

Primarul capitalei, Ion Ceban, sustine ca partidul care urmeaza sa fie infiintat, nu a primit nici un sprijin din partea agentului FSB, Iurii Gudilin. Acesta afirma ca conexiunea intre ei a fost doar in perioada cand facea parte din PSRM, iar discutiile lor se bazau pe diverse strategii. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Eu cred ca clar a explicat domnul ambasador, ca domnul Ceban nu se afla in lista persoanelor sanctionate, dar partidul cum poate fi daca el nici macar inca nu exista. Cand o sa fie inregistrat, o sa vorbim de aceste lucruri."

Intrebat daca partidul MAN a primit vreun ajutor din parte agentului FSB, acesta a negat.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Nu, nu s-a oferit nici un fel de sprijin pentru noi."

De asemenea, primarul capitalei a mentionat ca Iurii Gudilin este persoana care le-a facut conexiunea cu o companie foarte mare din Rusia, pe vremea cand facea parte din PSRM.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Este unul care a fost la sediul PSRM, foarte multi vin acolo. Eu in campania mea, eu mi-am facut campania, atat. Dumnealui ne-a facut conexiunea, impreuna cu cu alti colegi cu Rus Congress, care este o companie foarte mare, specializat pe diferite domenii. Acesta sau alt individ nu a venit sa faca lucrul in locul meu in Chisinau. Nu am primit ajutor...M-am intalnit si nu numai cu ei, am discutat despre postfactum. Am discutat strategiile de dezvoltare din Chisinau. Au participat oamenii cu entitatile lor de afacere la licitatii, nu au castigat."

Ulterior, Ceban nu a dorit sa comenteze relatia agentului FSB cu partidul PSRM si spune ca nu este la curent.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Nu scria la el pe frunte ca el este agent FSB sau a venit cu carnetul. Nu stiu, trebuie sa ii intrebati pe colegi."

In final, primarul a adaugat ca la moment nu comunica cu nimeni, nu are probleme cu nimeni, si isi indeplineste munca onest.

Anterior, Trezoraria din SUA a mentionat ca partidul lansat recent de primarul capitalei, Ion Ceban, Miscarea Alternativa Nationala, ar fi coordonat si finantat de Kremlin. OFAC sustine ca Rusia face tot posibilul ca la putere sa revina un guvern pro-rus. Totodata, SUA mentioneaza ca aceste eforturi de influenta sunt strans coordonate cu utilizarea energiei de catre Moscova ca arma politica impotriva guvernului Republicii Moldova.

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 12 decembrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie