04.11.2019
Ion Ceban a devenit primarul ales al capitalei. Socialistul l-a depasit pe Andrei Nastase cu peste 11 mii de voturi, iar diferenta au facut-o locuitorii din sectorul Botanica. Cum a sarbatorit victoria - VIDEO
Cu 51,70 la suta din voturi, Ion Ceban a devenit primarul ales al capitalei. Candidatul PSRM l-a depasit pe Andrei Nastase cu peste 11 mii de voturi, iar diferenta au facut-o locuitorii din sectorul Botanica. Victoria a sarbatorit-o la sediul partidului socialistilor, alaturi de Igor Dodon si Zinaida Greceanii.

Aseara, in studioul Lorenei Bogza, Ion Ceban afla ca il depaseste pe Andrei Nastase. Rezultatele finale de la CEC arata ca acesta a obtinut 51,70 la suta din voturi. Daca in mai multe suburbii, candidatul PSRM a avut de pierdut in fata contracandidatului sau, cum ar fi in Bacioi, Truseni, Durlesti, Ghidghici ori Cruzesti ...… atunci in capitala situatia se schimba.

CUM S-A VOTAT IN SUBURBII?

ANDREI NASTASE  ION CEBAN

BACIOI   66.00%       34.00%

TRUSENI   67.97%       32.03%

DURLESTI  64.36%       35.64%

GHIDGHICI  66.82%       33.18%

CRUZESTI  67.76%       32.24%

Candidatul PSRM obtine cu cateva sute de voturi mai mult in sectorul Buiucani, Centru si Rascani, iar diferenta o fac locuitorii de la Botanica, unde Ceban ia cu peste 11 mii de voturi mai mult. 

BOTANICA – ROSU

BUIUCANI – ROSU

CENTRU – ROSU 

CIOCANA – CAFENIU

RASCANI - ROSU

Astfel, Ion Ceban obtine cu 4,75 de puncte procentuale mai mult decat Andrei Nastase, ceea ce inseamna 11,294 voturi. 

“Pana miercuri facem coalitie.“ 

Nestiind inca rezultatele finale ale scrutinului, Ceban se declara convins de victorie si tot aseara face primele promisiuni. Aproape de miezul noptii, la sediul PSRM, Ion Ceban iese la rampa alaturi de Igor Dodon si Zinaida Greceanii. Primarul ales al capitalei a publicat apoi o fotografie, cu mesajul “Mersi tuturor”, in care apare alaturi de sotie. 

Articole din aceeasi categorie