17.11.2020
Invitatia lui Igor Dodon de a discuta privind viitoarea majoritate parlamentara - refuzata de Platforma DA. Declaratiile facute de Alexandru Slusari - VIDEO

Deputatii din Partidul Platforma Demnitate si Adevar au anuntat ca nu vor accepta invitatia lui Igor Dodon si nu vor merge la discuti cu acesta, privind viitoarea majoritate Parlamentara. Anuntul a fost facut de vicepresedintele parlamentului, deputatul Alexandru Slusari, in cadrul unui briefing de presa.  

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI, DEPUTAT PPDA:"Am auzit ieri despre intentia lui Igor Dodon de a chema partidele la discutii. Partidul Platforma DA nu are ce sa discute cu Dodon. Vom discuta cu noul presedinte ales, dna Maia Sandu, odata ce va fi investita in functie. Igor Dodon este istorie si asa trebuie sa ramana."

Slusari a mentionat ca deputatii sunt obligati de lege sa discute cu presedintele doar la desemnarea candidatului de prim-ministru, iar sub aspect politic, viziunile lor le-au exprimat nu doar o data in cadrul alegerilor.

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI, DEPUTAT PPDA: "Chiar nu aveti ce face acum? Poate va ocupati cu strangerea bagajelor, aveti mult de carat. Noi, cei de la Platforma DA am mentionat ca nu avem ce discuta cu Igor Dodon nici de coalitie, nici de alianta. Este pozitia nostra unanima."

Totodata, Slusari spune ca fractiunea insista pe reluarea cat mai grabnica a sedintelor Parlamentului pentru a discuta proiectele necesare, inclusiv pentru deblocarea finantarii de la FMI si UE.

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI, DEPUTAT PPDA: "Igor Dodon a facut tot posibilul ca tara sa fie izolata. Asa ca asta este pozitia Platformei DA. Continuam discutiile despre soarta Guvernului, a Parlamentului, proiectele importante. Sunt foarte multe proiecte restantiere. Sunt anuntate sedintele comisiilor, sper sa avem sedinta biroului maine. Cerem cat mai repede sa fie reluate sedintele Parlamentului."

Ieri, in carul unui briefing de presa, presedintele in exercitiu Igor Dodon a declarat ca invita fractiunile parlamentare la discutii.

Citeste si :  Socialistii i-au propus lui Igor Dodon sa revina la sefia PSRM. Astazi acesta s-a intalnit cu fractiunea socialistilor din Parlament, unde i-ar fi asigurat pe deputati ca va gasi solutii pentru crearea unei noi majoritati in Parlament - VIDEO 
Articole din aceeasi categorie