23.10.2019
Incepand de astazi suntem din nou in campanie electorala pentru alegerile locale, iar pe 3 noiembrie se va desfasura turul doi de scrutin - VIDEO
Incepand de astazi suntem din nou in campanie electorala pentru alegerile locale, iar pe 3 noiembrie se va desfasura turul doi de scrutin. Data a fost stabilita la sedinta de astazi a Comisiei Electorale Centrale. In capitala duelul se va da intre Ion Ceban si Andrei Nastase.

Al doilea tur al alegerilor locale va avea loc pe data de 3 noiembrie, a decis astazi Comisia Electorala Centrala.

Dorin CIMIL, PRESEDINTELE COMISIEI ELECTORALE CENTRALE: “Cu sase voturi ale membrilor CEC a fost sustinut proiectul respectiv, care va fi astazi remis consiliilor electorale pentru informarea concurentilor electorali.” 

Buletinele de vot pentru alegerea primarilor se vor tipari conform modelelelor aprobate de CEC pentru scrutinul din 20 octombrie. 

In buletinele de vot vor fi înscriși primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi in primul tur. In Chisinau este vorba de Ion Ceban care a acumulat 40 la suta din voturi si Andrei Nastase cu 31 de procente din sufragii. 

Cat despre validarea scrutinului din 20 octombrie, cei de la CEC spun ca fiecare Consiliu Electoral de Circumscriptie trebuie sa mearga cu actele la judecatorie. Iar ulterior magistratii au la dispozitie zece zile pentru validare. Responsabilii de la Consiliul de circumscrptie al municipiului Chisinau ne-au spus ca actele sunt pregatite, insa nu au fost trimise in instanta deocamdata. La alegerile din 20 octombrie au fost alesi 515 primari, iar pe trei noiembrie inca 383 de localitati urmeaza sa-si aleaga primarii.

Articole din aceeasi categorie