23.08.2020
In timp ce cetatenii protestau impotriva guvernarii in PMAN, Igor Dodon se fotografia in automobile retro - GALERIE FOTO

In timp ce cetatenii protestau impotriva guvernarii in PMAN, presedintele, Igor Dodon, a participat la o cursa auto cu masini retro "Regimentul Nemuritor" Chisinau - Serpeni.

Participantii cursei auto au organizat aceasta manifestatie cu prilejul celei de-a 76 aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupatia fascista.

Seful statului, dar si generalul Victor Gaiciuc s-au fotografiat in aceste automobile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astazi sunt comemorate victimele pactului Ribbentrop - Molotov din 23 august 1939. In acest sens, Miscarea Politica UNIREA, in frunte cu Dorin Chirtoaca au organizat un protest in fata Ambasadei Ruse din Chisinau si a spus ca: "In loc sa aiba loc reabilitarea victimelor ocupatiei, Putin incearca chiar ”reabilitarea” pactului, prin anularea condamnarii acestuia, depunand, in acest sens, un proiect de lege in Duma de stat".

Si Maia Sandu a venit cu un mesaj pe Facebook in care a scris ca:"Victimele acestor ideologii criminale au cazut sute de mii de romani, evrei, rusi, ucraineni, gagauzi, bulgari, romi si multi alti oameni buni ai acestui pamant. Nimic nu justifica atentatul la viata umana. Zeci de ani am fost constransi sa ne solidarizam cu calaii si sa uitam victimele, ceea ce ne-a invrajbit si a divizat societatea noastra. Aceste timpuri trebuie sa dispara".

Pactul Ribbentrop-Molotov a fost un tratat de neagresiune, semnat intre Germania nazista si Uniunea sovietica.

Semnarea acordului a permis ca un an mai tarziu sovieticilor sa ocupe Basarabia si Bucovina de Nord, afectate fiind tari ca Polonia si Tarile Baltice. O rezolutie recenta a OSCE, propusa de Lituania si Slovenia, cere ca ziua de 23 august sa devina o zi dedicata memoriei victimelor regimurilor nazist si stalinist.

Articole din aceeasi categorie