30.05.2020
In ce relatii este acum Pavel Filip cu Vlad Plahotniuc si despre ce au discutat cei doi in SUA. Declaratii facute la In PROfunzime

Liderul PD, Pavel Filip, afirma ca, la moment, nu comunica cu Vlad Plahotniuc, iar ce tine despre vizita lui in SUA, Filip sustine ca a fost rugat s-o tina in secret. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

LORENA BOGZA: Ce influenta mai are Vlad Plahotniuc in RM?

Pavel FILIP, LIDER PD: "Prin declaratii el a spus ca nu se mai implica in politica, in partid. Dar asta doar la nivel de declaratii".

Filip sustine ca observa semnatura lui in mai multe actiuni care se intampla la moment, pe scena politia din Moldova: "Cred ca are mai mult timp sa se ocupe mai bine de politica".

Intrebat mai detaliat despre ce actiuni al fostului democrat este vorba, liderul PD s-a referit la migrarea democratilor la grupul Pro Moldova, inclusiv.

Ce tine de vizita lui Filip in SUA, el sustine ca a plecat in SUA la solicitarea lui Plahotniuc si a fost rugat sa tina vizita in secret: "Imi pare rau am fost in situatia sa spun ca n-am fost. M-a rugat sa nu stie nimeni despre aceasta intrevedere. Eu ma-m purtat omeneste. Pana la urma s-a dovedit sa procedeze cinic. Eram la inceput, trebuia sa lamuresc niste lucruri".

De asemenea, Filip a declarat ca biletele au fost luate separat, unul pentru el, altul pentru Andrian Candu: "Unul prin Viena, altul prin Frankfurt".

Astazi, Procuratura Anticoruptie a pus sechestru pe bunurile imobile din Republica Moldova ale fostului lider PD, Vlad Plahotniuc.

In luna iunie a anului trecut, Partidul Democrat a cedat puterea, iar Vlad Plahotniuc a parasit imediat tara. Ulterior, fostul lider PD impreuna cu membrii familiei sale au fost declarati indezirabili in SUA.

Intre timp, autoritatile din Romania si Marea Britanie au anuntat ca sunt gata sa il caute pe democrat pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Novak.

Fostul lider PD a fost vazut in Miami, potrivit unor martori care l-au fotografiat. Vlad Plahotniuc are acces interzis si pe teritoriul Elvetiei si al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani.

Articole din aceeasi categorie