27.02.2023
In cazul in care in Moldova s-ar destabiliza situatia sau ar fi atacata, Romania ar putea interveni, insa nu din punct de vedere militar. Explicatiile istoricului roman, Armand Gosu

In cazul in care in Moldova s-ar destabiliza situatia sau ar fi atacata, Romania ar putea interveni, insa nu din punct de vedere militar, sustine istoricul roman, Armand Gosu. Acesta spune ca ar fi complicat interventia Romaniei intr-un astfel de razboi pentru ca ar putea sa faca un transfer de responsabilitate la nivelul NATO, iar asta ar duce la escaladarea conflictului. Totodata, Gosu a declarat in cadrul emisiunii In Profunzime ca Romania va ajuta in alt mod Republica Moldova. 

„Nustiu daca din punct de vedere militar ar interveni, dar sigur ar ajuta Republica Moldova. E o complicatie aici prin faptul ca Romania este membra NATO. Interventia Romaniei intr-un astfel de razboi ar putea sa faca un transfer de responsabilitate la nivelul NATO or sa ai un stat membru NATO care intervine intr-un conflict impotriva Rusiei asta ar putea escalada, ceea ce nu isi doresc nici romanii, nici britanicii, nici americanii, nimeni nu doreste o escaladare in acest razboi. Asta nu inseamna ca Moldova nu poate fi ajutata de catre Romania, important e sa ai pe cine sa ajuti, sa ai militari suficienti de pregatiti, sa le dai niste ajutoare ca sa se apere pur si simplu”, sustine Armand Gosu. 

Saptamana trecuta, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a mentionat ca amenintarile din exterior la adresa Republicii Moldova sunt deosebit de ingrijoratoare, insa Romania va continua sa sprijine tara noastra. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa, dupa vizita Maiei Sandu, la Bucuresti. 

La data de 13 februarie, Maia Sandu a anuntat in cadrul unui briefing de presa ca in urmatoarea perioada Rusia isi propune sa puna in aplicare actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatici.

Primul care a vorbit despre acest lucru a fost insa presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care le-a spus saptamana trecuta liderilor din UE ca serviciile sale de spionaj au descoperit un astfel de plan si au anuntat Chisinaul.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie